VANDRINGSPAKET LÄNGS VÄRLDSARVSLEDEN MED HELPENSION

Klimatsmart vandringspaket längs Världsarvsleden i pittoreska Nordingrå i hjärtat av Höga Kusten med 3 nätter, 2 vandringsdagar

PRIS: 3 995 SEK per person gäller t o m den 23 augusti.

Ingår: Boende 3 nätter i ateljéstugan eller tvåbäddsrum, 3 st frukost med ingredienser färdigt i kylen; 2 dagars lunch- och fikaingredienser i kylen; 2 st middagar på närliggande restaurang, biltransport ut till start för vandring dag 1 och 2, kartmaterial. Tillkommer: Dryck till måltiderna, Entré till Mannaminne museum.

Världsarvsleden i Nordingrå består av drygt 100 km vandringsled där du får uppleva den dramatiska landhöjningen. En vandringstur som erbjuder varierad terräng allt från vidunderliga utsiktsberg, varierad skog och åkermark med rik flora och fauna till mäktiga kustband med tydliga spår av inlandsisens krafter mitt i UNESCO:s världsarv.

I vårt kombinerade boende- och vandringspaket får du njuta av kulturarv och vandring och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse för dina turer. Vi befinner oss mitt i området och du har Världsarvsleden precis utanför dörren. Vi har förberett förslag på två dagsturer men anpassar gärna utifrån dina förutsättningar och intressen.

Personlig introduktion, karta samt ekologisk frukost, lunchpaket och middag på närliggande restaurang ingår samt boende för två personer på Pelle Åbergsgårdens ateljéstuga med hållbar profil.

Ankomst: Med tåg till Härnösand/ Kramfors samt bussfärd till Nordingråvallen eller Ullånger med anslutning till vår gård i byn Björnås eller med egen bil.

Boende/ mat: Övernattning 3 nätter i dubbelrum i vårt gårdshus eller i vår ateljéstuga med magisk utsikt över Själandsklinten och kulturhistorisk koppling till konstnären Pelle Åberg. Du har ett eget pentry i ateljéstugan och stort kök i gårdshuset där frukost- och lunchingredienser finns färdigt för Dig att tillreda. Middagen serveras på närliggande populära restaurangen Gårdsbutiken som har fått Whiteguide nominering flera år i följd. Andra kvällens middag kan du välja att åter njuta på Gårdsbutiken eller Världshusets Mannaminnes restaurang.

Förslag på vandringsrutter: Dag 1: sträckan ca 11 km medel

Transport med Världsarvsbussen eller av värdparet till fiskeläget Bönhamn med fiskekapell, sjöbodar med sommarloppis och café. Du vandrar vidare mot Älgsjö och första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt till Högbonden och Ulvön mm. Vandringen fortsätter vidare intill Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp ( vilket du även njuter av som utsikt från boendet) med utsikt över hav, skogar och sjöar. Väl nedanför Själandsklinten väntar middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken och därefter en kort vandring direkt till Pelle Åbergsgården.

Dag 2: alt 1 medel ca 15 km

Du vandrar direkt från gården över berget till Friluftsmuseet Mannaminne och njuter av museets rika utbud av kulturhistoria skapad av konstnären Anders Åberg vars pappa var Pelle Åberg. Vår gård finns att beskåda som miniatyr på jordbruksmuséet på Mannaminne. Även en topptur väntar denna dag till Stortorget vars vy många har sett på TV 4:s pausbild de senaste åren. Därefter kan du välja att fortsätta en rundtur runt Ringkallen där en geologisk trappa finns att beskåda samt Sörleviken som ännu så länge är en smal havsvik men med tanke på landhöjningen i framtiden kommer förvandlas till en sjö.

Dag 2: alt 2 lätt/ medel ca 15 km

Start med transfer av värdparet till fiskebyn Barsta. Där kan du beskåda det gamla 1600–tals fiskekapellet. Sedan en lättare vandring i Rotsidans naturreservat med blandning av skog och strand. Du kan avnjuta en skön lunchpaus med ett dopp i havet eller sittandes vid grillplatsen längs den kilometerlånga stranden med tydliga spår av landhöjningen och ett ständigt brusande hav. Turen fortsätter till Fällsvikshamn och tillbaka till Fällsvik där ett litet minimuseum om bygden finns samt en populär loppis på högsommaren. Vägen tillbaka till byn Björnås går du med en mäktig vy med Ringkallen och klapperfält högt upp ovanför den avlånga Sörleviken med det ångermanländska landskapet med kor och hästar. Total vandringssträcka två dagar är 26 km.