VINTERMAGI I HÖGA KUSTEN

Vintervandra över istäcket med snöskor längs Rotsidans naturreservat till havets brus, ta en längskidtur direkt från gården eller varför inte åka långfärdsskridskor och spark på en stabil kristalklar is på Vågsfjärden. Göra upp en lägerelden på vår utenaturplats och njuta av utsikten. Bada bastu och skåda en stjärnklar himmel medan du svalkar dig. Koppla av och sov gott i våra sköna sängar efter turerna längs världsarvet. Vi erbjuder helpensionpaket även vintertid för par och litet sällskap.

Vinterpaket i Höga Kusten med helpension

Från december till mars månad är vintertid på Pelle Åbersgården. I våra vinterpaket med helpension ingår förslag på skräddarsydda vinterupplevelser i Nordingrå och i Skuleskogens naturreservat. Aktiviteterna varierar beroende på väderförutsättningarna. För oss är det viktigt att höra vad Ni vill uppleva, vilken erfarenhet ni har och anpassar utflykterna utifrån det.

Det som skiljer paketen är i första hand på vilket sätt ni väljer äta. I övrigt är grundstrukturen densamma med 2 upplevelsedagar, 2 övernattningar med helpension i dubbelrum i vårt stora välrustade gårdshus med kamin och bastu. Det går utmärkt att förlänga till flera uppelvelsedagar om så önskas. Det är populärt att lägga till vintervandring till Skuleskogens naturreservat med mäktiga Slåttdalsskrevan, längdskidturer till Nätra Fjällskog eller Skuleberget dit ni tar er på egen hand med drygt 35 min bilresa från oss.

Under rådande restrektioner finns möjlighet att få måltider hemlevererade från restaurang mot en avgift eller att båda middagar lagas av gäst till färdiga ingredienser.

Våra paket med helpension i vinterns färger:
Vinterpaket vit : 3 495 kr per person
  1.  2 upplevelsedagar, 2 lunch- och fikapakets ingredienser färdigt i kylen, en två rätters middag på restaurang, en middag på gården som du själv tillagar med lokala råvaror och färdigt recept , 2 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukar, 2 frukost med ingredienser färdigt i kylen, bastubad och möjlighet att sitta samlade vid lägerelden på gården. Karta och tydlig introduktion av aktivitetsturerna som snöskovandring vid Rotsidans naturreservat med lägereldsupplevelse, längdskidtur från gården eller Nätra fjällskog, långfärdskridsko eller sparktur när isen bär.
Vinterpaket blå: 3 995 kr per person

2 upplevelsedagar, 2 frukost färdigt i kylen, 2 lunch och fikapakets ingredienser redo i kylen, 1 två och 1 trerättersmiddag på två olika restauranger, 2 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukssätt, bastubad och möjlighet att sitta samlade vid lägerelden på gården. Karta och tydlig introduktion av utflykterna med snöskovandring ute vid Rotsidans naturreservat med lägereldsupplevelse, längdskidtur från gården eller i Nätra fjällskog. Långfärdskridsko eller sparktur när isen bär och vädret tillåter.

Tillkommer: dryck till middagarna, transport till restaurang, transport till/från buss/ tåg, hyra snöskor och spark, fackelvandring. Längdskidor och långfärdskidskor.

Tillägg till paketet:
  • Extranatt före paketet 620 kr per person
  • Ev, extra kostnader av middagsleverans från restaurangerna under den rådande pandemin
  • En ytterligare upplevelsedag med alla måltider 1600 kr
  • Fackelvandring i tystnad genom skogen på kvällen
  • Hyra ett par snöskor eller spark 200 kr/ dag
  • Guidad tur av vår Höga Kustenexpert och samarbetspartner Bengt Wallin
  • Whiskyprovning på Länsmansgården i samband med middag
  • Guidad visning av Mannaminne kan beställas för 150 kr/ person

BOKNING Ett personligt bemötande är viktigt, skicka oss ett mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

Våra prioriteringar och samarbeten

Vi lägger stor vikt vid personligt bemötande och hoppas du finner ett välgörande lugn hos oss. Vi prioriterar ekologiska och lokalproducerade varor, samarbetar med lokala producenter, -guider, -restauranger. Hos oss sover du i sköna svanenmärkta sängar mellan turerna, möjlighet att bada bastu, tända en lägereld vid vår utenaturplats eller mysa vid kaminen inne i det fullt utrustade köket.

Restauranger vi samverkar med under vintersäsong

Hotell och restaurang Björkudden, Norrfällsvikens rum och kök, Hotell och restaurang Höga Kusten, Länsmansgården i Lugnvik och Skutskepparn.