Boende i omsorgsfullt inrett
gårdshus eller ateljéstuga

Gården ligger i ett rofyllt söderläge och har flera uteplatser att vistas på sommar som vinter. Hit kommer du för att varva ner, njuta av tystnaden och den omgivande naturen. Vi välkomnar dig  personligen och din upplevelse har högsta prioritet. 

GardshusetNY
Gårdshuset

Vårt rymliga och fullt utrustade gårdshus har gott om plats för par, barnfamilj, kompisgäng, släkt eller en liten företagsgrupp. Här finns åtta sköna bäddar fördelat på fyra sovrum, stort kök med insatskamin, trivsamt allrum och toalett. Uteplats i söderläge.

ATELJÉSTUGAN

Den mysiga ateljéstugan välkomnar två personer med hänförande vyer över dalgången. Här finns två sköna sängar, fullt utrustat pentry, matplats och egen terass med morgonsol och gräsplan med vilstolar på framsidan.

Välkomnande och tilläggstjänster

Du får ett personlig välkomnande vid ankomst samt tips på turer och utflyktsmål utifrån dina intressen.
Incheckning från kl 15:00 och utcheckning till kl 11:00.
Avresestädning sköts av dig, enligt städinstruktioner, om du hyr med självhushåll.
Det går även att köpa avresestädning samt hyra lakan och handdukar av oss.

Möjlighet finns att hyra elcyklar, kajaker, snöskor och spark under vistelsen hos oss.

Välkommen att uppleva världsarvet och semestra hos oss vinter, vår, sommar som höst!

Pelle Åbergsgården

Gården var en mötesplats för konstnärer under konstnären Pelle Åbergs tid (1909-1964). I Ateljéstugan kan man än idag se spåren efter de konstnärer som besökte gården i form av en gästbok målad på en dörr från 1940- och 50-talen. 

På somrarna under 1960-talets mitt drev sonen och konstnären Anders Åberg en målarskola här där han och och Lars Bjursell var lärare. Mamma till Anders, Aina Åberg, skötte det administrativa och praktiska till kurserna. Sonen Anders Åberg (1945-2018) var en skulptör, målare och tecknare som senare skapade allkonstverket friluftsmuséet Mannaminne, bara några kilometer bort.

Platsen samlar fortsatt konst och kulturintresserade med naturen utanför knuten men det viktigaste har alltid varit det personliga mötet människor emellan, vilket vi är måna om att du upplever under vistelsen här.

Vi själva bor i boningshuset på samma stora tomt och ser till att det finns en lagom avskildhet åt dig som gäst. Gårdens äldsta hus är från 1800- talets mitt.

Foto:  Aron Malmberg

Foto: Aron Malmberg

Hitta till oss:

Tåg till Härnösand eller Kramfors.
Därefter hyrbil eller buss till Vallen i Nordingrå eller Ullånger.

Y-buss Stockholm – Ullånger
Y-buss Umeå – Ullånger

Vi hämtar er med bil från Nordingrå Vallen och mot en avgift från Ullånger Bstn. Föredrar du taxi från tåget eller flyget vänligen förboka.

Flyg till Höga Kusten Airport i Kramfors och Örnsköldsvik Airport.

Bil, kör till Björnås 113. Parkering finns på gården.
Närmaste laddstation/elbilsladdare finns hos Gårdsbutiken (3 km från oss) och på Nordingråvallen (7 km). Snabbladdare finns i Ullånger (14 km).

Rulla till toppen