PAKET med HELPENSION

För att läsa mer och boka – klicka på respektive paket

Vågsfjärden

Vintervandra med snöskor. Njut av längdskidturer längs fint preparerade spår i näromområdet eller i Nätra Fjällskog. Långfärdsskridskor eller sparktur på en kristallklar is är vintermagi i Höga Kusten. 

Adventstid i Höga Kusten. Välkommen att uppleva lokalt hantverk på julmarknader, goda närproducerade smaker och vackra världsarvet vintertid med boende på gården.

September till november är ljuvliga månader att vandra och finna både svamp och bär. Turerna går längs Världsarvsleden och kan utökas med upplevelser i Skuleskogens nationalpark.

Vandra längs Världsarvsledens välskötta etapper. Upplev bergstoppar med hänförande utsikter, fiskelägen Bönhamn och Barsta, naturreservatet Rotsidans mäktiga strandsträcka.

Lägg till en dag i Skuleskogens nationalpark och vandra upp till Slåttdalsskrevan. Besök även Skuleberget som ligger smidigt längs hemvägen från nationalparken.

Välj ytterligare en vandringstur i världsarvet. En dag längs Världsarvsleden eller Skuleberget. Du kan byta vandring till en dag med havskajak eller kombinera utflyktsdagen med konst och kultur.

Höga Kusten har fångat generationer av konstnärer med den branta kustlinjen, långa havsvikar, sjöar och berg. Ett paket där kultur och konst är prioriterat.

Glid ljudlöst fram med havskajakerna i världsarvet längs Höga Kustens kustlinje. Här finns rikt fågelliv, vackra vikar, fjärdar och hemliga stränder att upptäcka.

Upplev Höga Kusten från cykelsadeln längs byvägar som passerar Nordingrås rika natur- och kulturarv. I detta paket som skräddarsyr vi dagsturerna utifrån dina intressen.

Njut av kulturarv, vandring och cykling. Vackra vyer kommer att fånga dig både när du cyklar och vandrar längs Världsarvsleden och Nordingrås kuperade vägar. Turer som vi anpassar utifrån dina önskemål.

Kombinera Nordingrå, Skule och Ulvön – tre av Höga Kustens karaktäristiska pärlor. Två nätter på Pelle Åbergsgården och en natt på Ulvö Hotell. Blanda vandring, kultur och smaker – ett helt nytt paket för 2023. 

Möt Nordingrås storslagna natur och kultur med elcykel och/eller vandringsdagar längs Världsarvsleden. Du bor 2 nätter på Lappuddens friluftscenter och 2 nätter hos oss. Ett uppskattat samarbete.

Upplev det bästa av Höga Kusten.
Vi tar hand om resten.

 • Du är vår högsta prioritet under din vistelse hos oss
 • Vi är måna om att du får ett gott välkomnande där vi lägger stor vikt på det personliga bemötandet och din trivsel på Pelle Åbergsgården
 • Det finns ett brett utbud av utvalda turer som är karaktäristiska för världsarvet Höga Kusten och anpassas efter vana, önskemål och intresse i dialog med dig 
 • Du får ett välkomstbrev med praktisk information innan ankomst 
 • Kartmaterial och personlig introduktion av varje tur och utflykt är en del av paketet
 • Dina smakupplevelser sker i samarbete med lokala restauranger och matproducenter med olika inriktningar som vi har valt ut.  
 • Varierade och näringsrika frukost- och lunchingredienser samt fika är förberedda i köket till turerna som du gör iordning innan utflykten
 • Termos, kopp, vattenflaska, bestick och matlåda finns till låns inför turerna
 • Transfer till startplats inom Nordingrå i samband med vandringspaket ingår
 • Under din vistelse bor du i tvåbäddsrum eller i ateljéstuga inkl. sänglinne, handdukset samt har morgonrock och tofflor till låns
 • Skön vila i svanenmärkta sängar efter utflykterna och med möjlighet till bastubad
 • Önskar du inspirationsböcker om trakten får du gärna ha till låns under din vistelse
 • Om du vill delar vi personliga turtips utifrån våra egna och andra gästers erfarenheter
Rulla till toppen