Mat och dryck till våra helpensionspaket

De lokala smakerna är en självklar del i våra paket. Vi samverkar med utvalda restauranger och matleverantörer som bjuder på en variation av Höga Kustens smaker.

Vår närmaste restauranggranne ligger med 20 min gångavstånd från gården i byn Själand. Sommartid äter våra gäster middag på restaurang Gårdsbutiken som är Whiteguide-nominerade flera år i rad och utsedda till årets entreprenörer 2021 av Landsbyggare. Anna och David Nilsson samverkar med många lokala matproducenter och har även en egen produktion av sylt, saft och marmelader. De har även en trevlig butik intill restaurangen med inredning, hantverk och växter (Gårdsbutiken har även öppet under adventstid samt helgerna i maj och liten självbetjäning årets alla månader)

Restaurang Skutskepparen som drivs av Rhode Häggblad bjuder på traditionella rätter med lokala råvaror och ligger vid fiskebyn Barsta ca 7 km från oss. Restaurangen har öppet vår t o m höst. Intill restaurangen ligger det äldsta fiskekapellet från 1600-talet i Nordingråområdet.

1923 delikatessbutiken Mjälloms tunnbröd och deli finns i Ullånger ca 15 km från oss. Ett familjeföretag med Torbjörn Ullsten vars farmor startade tunnbrödstillverkningen för exakt 100 år sedan. De är vår uppskattade samarbetspartner årets alla månader. Vi hämtar en matig delikatessbricka som anpassas efter matpreferenser och kan innehålla både fisk, vegetariskt, chark, ostar samt en matig sallad och en efterrätt som butiken väljer utifrån säsong och råvaror, en middag direkt till boendet. Delibutiken är ett uppskattat besöksmål och öppen med självbetjäning.

Intill Höga Kusten bron äter våra gäster på restaurangerna Hotell Höga Kusten och Hotell Björkudden. Hotellen är öppna året runt drivs av Måns och Marcus Löfroth. De är kända för god lokal mat och bra service.
I paketet Nordingrå, Skule och Ulvön samarbetar vi med Ulvö Hotell.

I samtliga restauranger väljer du 2 eller 3 rätter fritt från menyn, beroende på vilket paket du väljer. Drycken till middagen ingår inte i paketet. Måltidsdryck för delibrickan går bra att ta med till boendet. 

Frukost, lunch och fika
ingår i helpensionspaket. Frukost och lunchingredienser finns färdigt i köket. Alla ingredienser är utvalda för smak, näringsrikhet, bra variation och enkel tillagning. Du förbereder själv din frukost, lunch och fika inför turerna. Recept till varje dags matsäck finns förberedda för dig. Termosar, koppar, bestick, matlådor och vattenflaskor finns färdigt. Medtag egen ryggsäck. 

Exempel på en dags matingredienser:
Frukost: kaffe, te, juice, havregryn, sylt, naturell yougurt, müsli, ägg, smör, hårdost, frukt och grönt, färskt bröd och hårt bröd.
Lunch: laxwrap – kallrökt lax med säsongens grönsaker rullas in i en wrapbröd med ört/vitlöksost.- vegetarisk pastasallad- kikärtor/bönor, soltorkade tomater, oliver, färska grönsaker, fetaost, nykokt pasta.Frukt på maten.
Fika: kaffe eller te i termos med morotskaka.

Det finns flera uppskattade kaféer och restauranger i området, vilka du finner mer information om under fliken Om bygden.

Rulla till toppen