VANDRA I HÖGA KUSTEN

2-4 DAGARS HELPENSIONSPAKET MED VANDRING

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring där den vackra Världsarvsleden med drygt 10 mil vandringsled finns i Världsarvet precis utanför dörren. Närheten till Skuleskogens nationalpark med den mäktiga Slåttdalsskrevan och det populära Skuleberget och Getsvejdeberget intill möjliggör även dagsturer från oss.

Besöksmål under vandringsdagar

Vi erbjuder vandringspaket med helpension mellan 2-4 dagar. Klicka på respektive paket till närmare beskrivning.

Tvådagars paket har vandringsdagarna längs Världsarvsleden med skjuts till start i den pittoreska fiskebyn Bönhamn och Rotsidans naturreservat från fiskebyn Barsta.

Tredagars vandringspaket och fyradagarns paket har utöver dessa turer även vandring i Skuleskogens nationalpark och Skuleberget dit du kör på egen hand.

Vandringsleden Världsarvsleden i Höga Kusten

Här närmare info om VÄRLDSARVSLEDEN.

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring i Nordingrå på den vackra Världsarvsleden. Du kan ansluta till leden direkt utanför dörren och med sina drygt 100 km upplever du mycket av Världsarvets skiftningar och storslagna natur. En vandringstur som erbjuder varierad terräng allt från vidunderliga utsiktsberg, varierad skog och åkermark med rik flora och fauna till mäktiga kustband med tydliga spår av inlandsisens krafter mitt i UNESCO:s världsarv.

Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter att upptäcka alla årstider längs leden i lugn och ro. Vi går gärna igenom smultronställen utifrån dina önskemål, intressen och vandringsvana. Leden innehåller passande rutter för såväl barnfamiljer, vana vandrare eller du som vill ha en kort flack rutt eller har en funktionsvariation.

Numera finns det anslutande mellanled där vandrare dessutom kan njuta av en varierad terräng mellan det populära Mannaminne via Björnås och Pelle Åbergsgården och vidare till den populära restaurangen Gårdsbutiken. Så dessa begivenheter når du på gångavstånd från oss.

Vårt engagemang till Världsarvsleden

Du som boende/gäst på Pelle Åbergsgården får tips och information om de olika turerna längs det omfattande leden. Vi sköter idéelt tillsammans med våra grannar en del av mellanleden Björnåsleden.

Varmt välkommen att upptäcka Världsarvet till fots!

I Nordingrå passerar även den mer kända Höga Kustenleden.