VANDRINGSLEDER I HÖGA KUSTEN NORDINGRÅ

VÄRLDSARVSLEDEN

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring i den vackra Världsarvsleden. Det är fantastisk vandringsled på totalt drygt 10 mil som sköts av en ideell förening. En omarbetad karta med ökade små leder som knyter ännu bättre ihop vandringsleden i Nordingrå invigs 2020.

Vi medverkar tillsammans med grannar och andra boende i bygden att en ny led mellan byarna Häggvik och Själand kommer att passera precis utanför vår gård i Björnås. Vandrare kan njuta av en varierad terräng mellan det populära Mannanminne och restaurangen Gårdsbutiken genom denna nya led som beräknas vara klar till sommarsäsongen 2020.
Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter under alla årstider längs leden. Du som gäst på Pelle Åbergsgården bidrar med 20 kr av din hyreskostnad till den idéella föreningen. Mer information om leden finns på länken Världsarvsleden.  Vi hjälper gärna till med tips och kartor utifrån önskemål.

I Nordingrå passerar även den mer kända Höga Kustenleden.

Närhet till det populära naturreservatet och lederna i Skuleskogen ligger i ca 30 min avstånd från Nordingrå med bil.

VANDRA, CYKLA och PADDLA I NÄRHETEN AV PELLE ÅBERGSGÅRDEN

Våra specifika cykel- och vandringspaket finner du på fliken paket.

Själandsklinten
ser du från Pelle Åbergsgården. Börja med en vandring från gården till ett av Nordingrås vackraste berg Själandsklinten. Kombinera denna tur med en lunch, fika eller middag i den populära White Guide nominerade restaurangen och butiken Gårdsbutiken  som du också ser från vår gård och finns på promendaavstånd.

Rotsidan:
Börja med en elcykeltur eller vanlig cykeltur från Pelle Åbergsgården till Rotsidans naturreservat (8 km). kombinera turen med ev. vandring till ljud av vågorna. Ett gammalt fiskekapell från 1600- talet i fiskebyn Barsta finner du genom vandringsled eller cykeltur.

En av startpunkterna till din paddlingtur med kajak kan du ta från Sörleviken (2 km från gården) till Rotsidan