VANDRA I HÖGA KUSTEN

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring med den vackra och välskötta Världsarvsleden på drygt 10 mil precis utanför dörren. Den slingrar sig över berg, genom skog och efter kustband som t ex  Rotsidans naturreservat, Rödklittens och Själandsklintens topp och flera fiskebyar. Närheten till Skuleskogens nationalpark med Slåttdalsskrevan och Skuleberget möjliggör fina dagsturer även utanför Nordingrås 52 berg, 52 byar och 52 sjöar.

2-4 dagars vandringspaket

Vandringen är vårt stora intresse och vi själva har gått alla etapper längs Världsarvsleden samt etapper längs Höga Kusten leden som ingår i våra paket.

När du njuter av tvådagars paket är vandringsdagarna längs Världsarvsleden  Vi skjutsar dig till vandringsstart och den etapp du väljer efter personlig introduktion. Vandringarna kan starta från Bönhamn, Barsta, Mädan, Norrfällsviken, Högklinten, Omne som är byar här i Nordingrå.

När du upplever tre- eller fyradagars vandringspaket kan du även lägga till turer i Skuleskogens nationalpark och på Skuleberget. Dit kör du på egen hand och kan också göra ett besök på Naturum. Personlig introduktion och kartmaterial ingår till dessa turer.

Vi vill påminner om Allemansrätten när du vistas i världsarvet: tillsammans är vi rädda om vår natur och omgivningarna.

Världsarvsleden

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring i Nordingrå på den vackra Världsarvsleden. Du kan ansluta till leden direkt utanför dörren och med sina drygt 10 mil upplever du mycket av Världsarvets skiftningar och storslagna natur. En vandringstur som erbjuder varierad terräng allt från vidunderliga utsiktsberg, varierad skog och åkermark med rik flora och fauna till mäktiga kustband med tydliga spår av inlandsisens krafter mitt i UNESCO:s världsarv.

Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter att upptäcka längs leden alla årstider. Vi går gärna igenom smultronställen utifrån dina önskemål, intressen och vandringsvana. Leden innehåller passande rutter för vana vandrare, nybörjare, dig som söker utmaningar och du som vill ha en kort flack rutt eller har en funktionsvariation.

Björnåsleden kopplar samman Mannaminne från byn Häggvik via byn Björnås och Pelle Åbergsgården och vidare till den populära restaurangen Gårdsbutiken i byn Själand.

Vårt engagemang för Världsarvsleden
Leden sköts ideellt och vi sköter tillsammans med våra grannar Björnåsleden.

Höga Kustenleden

Höga Kustenleden är 128 km lång och sträcker sig från Hornöberget vid Ångermanälvens mynning till Örnsköldsvik. Den passerar delar av Nordingrå (etapp 4 och 5).

Etapp 5 tar dig till Körningsberget med den berömda kuben i projektet Arknat.

Höga Kusten leden är huvudleden i Skuleskogens nationalpark som visar vägen till den mäktiga Slåttsdalsskrevan.

Varmt välkommen att upptäcka
Världsarvet till fots!

Rulla till toppen