Vi befinner oss mitt i Världsarvsledens ledsystem och arrangerar vandringspaket med helpension och ger tips om de fina turerna. Skuleskogens Nationalpark ligger ca 30 min bilfärd från oss.

VÄRLDSARVSLEDEN I NORDINGRÅ HÖGA KUSTEN

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring i den vackra Världsarvsleden där den nya Björnåsleden finns precis utanför dörren . Världsarvsleden är fantastisk vandringsled på totalt drygt 10 mil som sköts av en ideell förening. En omarbetad karta med ökade små leder som knyter ännu bättre ihop vandringsleden i Nordingrå har nyligen publicerats i år 2020. Vandrare kan njuta av en varierad terräng mellan det populära Mannanminne och restaurangen Gårdsbutiken genom denna nya Björnåsleden och du som bor hos oss har gångavstånd till den populära restaurangen Gårdsbutiken.
Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter under alla årstider längs leden. Det finns många barnvänliga platser längs leden som vi gärna tipsar om. Välkommen alla barnfamiljer, vandringsälskade par och kompisgäng.

Du som gäst på Pelle Åbergsgården bidrar med 20 kr av din hyreskostnad till den idéella föreningen Världsarvsledens vänner. Vi hjälper gärna till med tips och kartor utifrån önskemål. Vandring passar utmärkt för alla åldrar, svemester och hemester firare.

I Nordingrå passerar även den mer kända Höga Kustenleden. Närhet till det populära naturreservatet och lederna i Skuleskogen ligger i ca 30 min avstånd från oss, en perfekt dagsutflykt till Slåtterdalsskrävan.

VANDRA I NÄRHETEN AV PELLE ÅBERGSGÅRDEN

Själandsklinten
ser du från Pelle Åbergsgården. Börja med en vandring från gården till ett av Nordingrås vackraste berg Själandsklinten. Kombinera denna tur med en lunch, fika eller middag i den populära White Guide nominerade restaurangen och butiken Gårdsbutiken under högsäsong som du också ser från vår gård och finns på promendavstånd.

Rotsidans naturreservat

Vandring längs Rotsidans naturreservat är ett av de populäraste besöksmål i Nordingrå.

En sträcka längs havet på 4,5 km med tydliga spår av landhöjningen. Den sträckan ingår i våra vandringspaket och ligger 10 min bilfärd från oss.