VANDRINGSPAKET I HÖGA KUSTEN

VÄRLDSARVSLEDEN I NORDINGRÅ HÖGA KUSTEN

Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för vandring i den vackra Världsarvsleden där den nya Björnåsleden finns precis utanför dörren . Världsarvsleden är fantastisk vandringsled på totalt drygt 10 mil som sköts av en ideell förening. En omarbetad karta med ökade små leder som knyter ännu bättre ihop vandringsleden i Nordingrå har nyligen publicerats i år 2020. Vandrare kan njuta av en varierad terräng mellan det populära Mannanminne och restaurangen Gårdsbutiken genom denna nya Björnåsleden och du som bor hos oss har gångavstånd till den populära restaurangen Gårdsbutiken.
Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter under alla årstider längs leden. Det finns många barnvänliga platser längs leden som vi gärna tipsar om. Välkommen alla barnfamiljer!

Du som gäst på Pelle Åbergsgården bidrar med 20 kr av din hyreskostnad till den idéella föreningen. Mer information om leden finns på länken Världsarvsleden.  Vi hjälper gärna till med tips och kartor utifrån önskemål. Vandring passar utmärkt för alla åldrar, svemester och hemester firare.

VI ERBJUDER EGNA VANDRINGSPAKET och KOMBINERADE VANDRA/ CYKLA PAKET! https://pelleabergsgarden.se/paket/ https://pelleabergsgarden.se/priser/

I Nordingrå passerar även den mer kända Höga Kustenleden. Närhet till det populära naturreservatet och lederna i Skuleskogen ligger i ca 30 min avstånd från oss, en perfekt dagsutflykt till Slåtterdalsskrävan.

VANDRA, CYKLA och PADDLA I NÄRHETEN AV PELLE ÅBERGSGÅRDEN https://pelleabergsgarden.se/paket/

Själandsklinten
ser du från Pelle Åbergsgården. Börja med en vandring från gården till ett av Nordingrås vackraste berg Själandsklinten. Kombinera denna tur med en lunch, fika eller middag i den populära White Guide nominerade restaurangen och butiken Gårdsbutiken  som du också ser från vår gård och finns på promendaavstånd.

Rotsidan:
Börja med en elcykeltur eller vanlig cykeltur från Pelle Åbergsgården till Rotsidans naturreservat (8 km). kombinera turen med ev. vandring till ljud av vågorna. Ett gammalt fiskekapell från 1600- talet i fiskebyn Barsta finner du genom vandringsled eller cykeltur.

En av startpunkterna till din paddlingtur med kajak kan du ta från Sörleviken (2 km från gården) till Rotsidan