Foto: Loreta

Vår längtan till Höga Kusten växte sig så stark att vi sedan 2018 lever vår dröm här på Pelle Åbergsgården. Fredrik och Mirja Lindström heter vi och är före detta turister från Tyresö i Stockholm och numera glada Nordingråbor. Friluftsliv är vårt stora gemensamma intresse. 

För oss har din upplevelse högsta prioritet och vi hoppas att den andas personligt bemötande, harmoni, hållbarhet, kvalitet, mäktiga naturupplevelser och nya insikter!

ATT LEVA DRÖMMEN I HÖGA KUSTEN

För oss var det rena slumpen att vi från början hittade till Nordingrå. Det började med att Fredrik körde cykeltransport från Stockholm till äldsta sonen i Umeå som studerade där. Upplevelsen att passera Höga Kusten bron och se det vackra landskapet väckte lusten och nyfikenheten att kanske kommande vandringssemester kunde bli i området, vilket blev Nordingrå.

Redan vid första besöket blev vi mycket förälskade i bygden. Välkomnandet hos de vi mötte tilltalade oss. En längtan och nyfikenheten att lära känna mera av bygden blev starkare vid varje besök.Under vistelserna fann vi båda en känsla att vara hemma trots att ingen av oss har någon koppling till området. Vandringar längs Världsarvsleden under varierade årstider, boenden i olika byar i området och även i Skuleskogens nationalpark blev en fin introduktion till det vi gör idag. Till dig som gäst vill vi erbjuda det vi blev förälskade i som turister, men har lagt till delar som vi saknade under besöken. År 2018 fick vi möjligheten att köpa Pelle Åbergsgården. En gård där vi såg möjligheterna att både kunna bo, leva och verka årets alla månader. Våra vuxna barn och vårt barnbarn bor i Stockholm.

Här uppskattar vi det vardagliga samspelet mellan människor, den omdelbara närheten till naturen, äktheten och viljan att hjälpas åt och stoltheten för bygden. En bygd som har välkomnat oss och som vi välkomnar till!

Lite mer om oss
Vi är engagerade i lokal hållbar utveckling och samverkar kring bo, leva, verka i Nordingrå/Höga Kusten. I december fick vi utmärkelsen som årets Nolingar 2022 med följande motivering: ” De visar upp möjligheterna i Nordingråbygdens på ett glädjefullt sätt, som stimulerar andra att själv vilja prova dessa möjligheter.”

Det är tillsammans och i samverkan som all utveckling sker. Fredrik är medlemsombud hos Svenska Turistföreningen och Mirja som styrelseledarmot i Höga Kusten Turism.

Fredrik har gått utbildningen entreprenörskap ekoturism vilket inspirerat att skapa våra natur-, kultur- och boendeupplevelser med  hållbarhet och nöjda gäster i fokus. Fredrik har lång erfarenhet av privatekonomisk rådgivning.

Mirja coachar och utbildar chefer, arbetsgrupper och privatpersoner och har många erfarenheter som tidigare skolledare. Mirjas verksamhet. Läs mer Highcoastflow.

Fritiden ägnar vi åt friluftsliv med vandring, kajak, längdskid- och skridskoåkning och bada bastu.. Fredrik trivs gott med att plocka bär och Mirja svamp. Tillsammans tar vi hand om vårt odlingsland som vi gjorde iordning för ett några år sedan. Mirja sjunger också i Nordingrå kyrkokör.

Rulla till toppen