KULTUR och KONSTPALETT
I HJÄRTAT AV HÖGA KUSTEN

Ett helpensionspaket för konst och kulturälskaren. Nordingrå och Ådalen har en mångfald av kulturhistoria, konst och musik. I området finns det ett antal ateljéer, muséer och kulturhistoriska platser att besöka. Kanske roas du själv av någon uttrycksform och vill ha tips på motiv i naturen med palett eller kamera. 

2-dagars HELPENSIONSPAKET

Detta ingår:

 • 2 upplevelsedagar med start kl 9.00
 • 2 övernattningar i tvåbäddsrum i Gårdshuset eller i Ateljéstugan inkl. sänglinne, handdukset, morgonrock och tofflor till låns
 • 2 två rätters middagar på  restauranger. Möjlighet finns att byta en middag mot en matig delikatessbricka som levereras till boendet 
 • 2 x frukost. Ingredienser i kylen med möjlighet att äta när ni önskar
 • 2 x matiga lunchingredienser i köket som du själv förbereder till utflykten
 • 2 x fika ingredienser 
 • Termos, koppar, vattenflaska, bestick, matlåda till låns under vistelsen
 • Bastu och dusch i separat byggnad
 • Karta och personligt utformade tips och turer utifrån intressen och anpassade rutter beroende på väder och förutsättningar
 • Dryck till middagarna  tillkommer och ev. entrébiljetter samt ev. hyra av elcykel
 • Utflykterna gör du med egen bil eller med elcykel 
 • Önskar du upplevelsedagar längs Ångermanälvens historiska platser behöver du tillgång till bil
 • Välkomstbrev med praktisk information mejlar vi till dig innan ankomst

UPPLEV DET BÄSTA AV HÖGA KUSTEN, SÅ ORDNAR VI RESTEN

PRIS: 4995 sek /person
Möjlighet till anslutande natt inklusive frukost för 770 kr/person.
Önskar du ett ytterligare dygn 6795 kr/ person
Ett paket för 1-10 personer

KONTAKTA OSS FÖR ATT BOKA:

MAT & DRYCK

Vi samverkar med lokala restauranger som Gårdsbutiken (gångavstånd),  utsedd till årets entreprenör 2021 av Landsbyggare, restaurang Skutskepparn i fiskebyn Barsta med traditionella rätter på lokala råvaror (10 min med bil) och  restaurang/delikatessbutik 1923 Mjälloms Tunnbröd & Deli. 

Vi erbjuder även middagar på restaurangerna Björkudden och hotell Höga Kusten årets alla månader. Resväg till dessa restauranger är 35 min med egen bil.

Läs mer om Mat&Dryck här >>>

GÅRDSHUSET
Available
Booked
Changeover 1
Changeover 2
MTOTFLS
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
ATELJÉSTUGAN
Available
Booked
Changeover 1
Changeover 2
MTOTFLS
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30

Vill du boka eller har frågor?
Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper gärna till!

Konst och Kulturpalett

Nordingrå har fångat generationer av konstnärer med den branta kustlinjen, långa havsvikar och små sjöar som omringas av rik flora och pittoreska små byar längs slingrande vägar. Konstnärer som Thage Nordholm, Johan Lundgren, Helmer Osslund, Pelle Åberg med sonen Anders Åberg har verkat i bygden.

Idag finns det många verksamma konstnärer i Nordingrås byar som Annikka och Mikael Arvidsson med flera i Nordingrå Konstby. Margareta Petré, Karin Olsén Öberg, Lars Eurenius, Dag Wallin och Sigbritt Mann är några bland många som på Pingsthelgen öppnar sina verkstäder och ateljéer under Nordingrå Konstrunda där invigningen sker på Körningsgården. 

Bygden är också känd för ett rikt musikliv där det arrangeras många konserter i kyrkorna och fiskekapellen.

Det finns ett antal ateljéer, gallerier, muséer och kulturhistoriska plaser där vissa kan besökas året runt och andra är säsongsöppna. Friluftsmuséet och allkonstverket Mannaminne är en sjävklar plats att besöka och möta konst i olika former.
Vid Ångermanälven finns det många spår ända från medeltiden. Kyrkor, arkeologiska utgrävningar och Häxmuséet som berättar om de grymma tiderna där oskyldiga människor drabbades. Ådalens industrimuséum vid Sandslån om tiden med flottning där sågverken blomstrade och än är en viktig näring idag. Monumentet Ådalen 1931 intill Sandöbron med tragiska händelsen som blev starten till den svenska modellen i avtalsrörelsen. High Coast Whisky med tillverkning, provsmakning mm. är ett populärt besöksmål och ligger intill älven.
Du får uppleva dagar som ger en variation inom konst, kultur, natur, smaker med utgångspunkt från en kulturhistorisk gård. Kanske roas du själv av någon uttrycksform och vill få tips på motiv i naturen med palett eller kamera? Det finns många pärlor att dela.

Exempel på upplevelser:

Rulla till toppen