ATT LEVA DRÖMMEN I HÖGA KUSTEN

För oss var det rena slumpen att vi hittade just till Nordingrå och hur förälskelsen till platsen och människor blev total och hur längtan blev så stark att vi vågade ta steget och gjorde livsstlsbyte med flytt till Höga Kusten.

Det börjar med Fredriks cykeltransport från Stockholm till äldsta sonen i Umeå och upplevelsen att passera Höga Kusten bron och se sig om det vackra landskapet. Kanske kommande sommarsemester med vandring kunde bli här? Ja det blev det definitivt och många gånger. Mirja uppvuxen i Helsingfors har haft en längtan norrut. Här fann sig känslan att ha kommit hem trots ingen av oss har minsta koppling till området.

Det blev många fina turer längs Världsarvsleden olika årstider där vi hyrde boende i olika byar. Varje gång vi var åter hemma i Tyresö/Stockholm längtade hjärtat tillbaka. Vi började hänga på Hemnet och åkte upp på visningar, men fann inte det vi sökte. Tipset att lägga vykort i brevlådor av Carin i ateljé Orsta kan vi tacka för som blev kontakten till Pelle Åbergsgården.

Här upplever vi det vardagliga samspelet med äktheten att vilja hjälpas åt och stoltheten för bygden är saker vi uppskattar här i Nordingrå. En bygd som har välkomnat oss och som vi välkomnar till!

Aktiviteter som vi trivs med på fritiden
Lite mer om oss

Mirja och Fredrik Lindström ägare till Pelle Åbergsgården i byn Björnås i Nordingrå. Till våra gäster vill vi erbjuda allt det vi blev förälskade i Höga Kusten som turister, men också det som vi saknade här som turister. Vi är engagerade i utvecklingsarbetet av Nordingrå som hållbar turistort tillsammans med andra turistentreprenörer och boende i bygden, vilket är otroligt roligt, givande och lärorikt!

Fredrik är ekoturistentreprenör och har gått utbildningen entreprenör ekoturism kunskaper kring hur skapa enastående natur-, kultur-, boendeupplevelser med en tydlig långsiktig hållbarhetsprofil. Fredrik har lång erfarenhet som privatekonomisk rådgivare inom bank- och försäkring.

Mirja arbetar som organisationskonsult, samtalscoach och certifierad UL- handledare. Du kan möta Mirja i dessa roller både på gården, digitalt eller på uppdrag i Höga Kusten regionen eller i Sverige och är närmare presenterad Highcoastflow.se

Våra tidigare yrkeserfarenheter sedan 30 år tillbaka är kopplade till områden som finans, utbildning och ledarskap. Dessa erfarenheter och färdigheter hoppas vi berikar din upplevelse och vistelse i någon form.