VANDRA I HÖGA KUSTEN

2 DAGARS VANDRINGSPAKET MED HELPENSION LÄNGS VÄRLDSARVSLEDENS PÄRLOR

Fiskeläget Bönhamn med toppturer och Rotsidans naturreservat till havets brus

Ingår (se även informationen om alla våra paket):

 • 2 vandringsdagar med start kl 9.00
 • 2 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukar/morgonrock och tofflor till låns
 • 2 två rätters middagar på restaurang
 • 2 frukost ingredienser i kylen med möjlighet äta när ni önskar
 • 2 lunch- och fika ingredienser färdigt i kylen
 • Fokus på ekologiskt och närproducerat innehåll
 • Transfer till vandring, karta och tydlig introduktion av vandringsturerna.
 • Bastu, dusch i separat byggnad
 • Personliga tips utifrån era intressen och anpassade rutter beroende på väder och förutsättningar
 • Möjlighet finns att göra utflykt med hjälp av hyrd elcykel eller kajak någon av dagarna där hyreskostnad i så fall tillkommer
 • Tillkommer dryck till middagarna och inträde till Mannaminnes friluftsmuseum

Under högsäsongen samverkar vi med restaurangerna Gårdsbutiken som är Whiteguide-nominerade flera år i rad och utsedda till årets entreprenörer 2021 av Landsbyggare. Fiskerestaurang Fiskarfänget vid Norrfällsviken och restaurang Skutskepparn i fiskebyn Barsta. Värdshuset Mannaminne som vår gård har en historisk koppling. Restaurang Gårdsbutiken och Värdshuset Mannaminne ligger på promenadavstånd från oss längs Björnåsleden

.I år finns möjlighet att äta lunch på Värdshuset Mannaminne, men de kan tyvärr inte arrangera middagar.

PRIS 4995 sek /person

Möjlighet till anslutande natt inkl. frukost 770 kr/ person

BOKNING Ett personligt bemötande är viktigt, skicka oss ett mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

Vandra i Höga Kusten: Vandingspaket 2 dagar

I vårt kombinerade boende- och vandringspaket får du njuta av kulturarv och vandring och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse för dina turer. Vi befinner oss mitt i området och du har Världsarvsleden precis utanför dörren. Vi har förberett förslag på två dagsturer men anpassar gärna utifrån dina förutsättningar och intressen.

Ankomst: Med egen bil eller med tåg till Härnösand/ Kramfors och därifrån med hyrbil eller bussfärd till Nordingråvallen / Ullånger ( hämtning från busstationen kan ordnas mot en avgift).

Vandringsdagar och vandringsrutter i Höga Kusten

Dag 1: sträckan ca 15 km medel

Transport med Världsarvsbussen eller av värdparet till fiskeläget Bönhamn med fiskekapell, sjöbodar med sommarloppis och café. Du vandrar vidare mot Älgsjö och första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt till Högbonden och Ulvön mm. Vandringen fortsätter vidare intill Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp ( vilket du även njuter av som utsikt från boendet) med utsikt över hav, skogar och sjöar. Väl nedanför Själandsklinten väntar middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken och därefter en kort vandring direkt till Pelle Åbergsgården.

Dag 2: alt 1 medel ca 15 km

Du vandrar direkt från gården över berget till Friluftsmuseet Mannaminne och njuter av museets rika utbud av kulturhistoria skapad av konstnären Anders Åberg vars pappa var Pelle Åberg. Vår gård finns att beskåda som miniatyr på jordbruksmuséet på Mannaminne. Även en topptur väntar denna dag till Stortorget vars vy många har sett på TV 4:s pausbild de senaste åren. Därefter kan du välja att fortsätta en rundtur runt Ringkallen där en geologisk trappa finns att beskåda samt Sörleviken som ännu så länge är en smal havsvik men med tanke på landhöjningen i framtiden kommer förvandlas till en sjö.

Dag 2: alt 2 lätt/ medel ca 15 km

Start med transfer av värdparet till fiskebyn Barsta. Där kan du beskåda det gamla 1600–tals fiskekapellet. Sedan en lättare vandring i Rotsidans naturreservat med blandning av skog och strand. Du kan avnjuta en skön lunchpaus med ett dopp i havet eller sittandes vid grillplatsen längs den kilometerlånga stranden med tydliga spår av landhöjningen och ett ständigt brusande hav. Turen fortsätter till Fällsvikshamn och tillbaka till Fällsvik där ett litet minimuseum om bygden finns samt en populär loppis på högsommaren. En mjuk sandväg i Sörleskogen väntar med en mysig plats för fika med vy över Sörleviken. Sista biten tar ni vägen tillbaka till byn Björnås med en mäktig vy med Ringkallen och klapperfält högt upp ovanför den avlånga Sörleviken med det ångermanländska landskapet med kor och hästar. Total vandringssträcka två dagar är ca 30 km.