VANDRA I HÖGA KUSTEN

HÖGA KUSTEN HIGHLIGHTS 4 DAGARS VANDRINGSPAKET MED HELPENSION

Upplev äventyret genom att klättra upp till Skulebergets topp eller Getsvedjeberget , besök Naturrum med utställning om landhöjningen, hälsa på hos leverantörer av lokal mat- och hantverk över en dag. Utflykt till Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark och två dagar i Nordingrå längs Världsarvsleden med fiskeläget Bönhamn, toppturer till Älgsjöberget och Själandsklinten som avslutas med vandring från 1600- talets Barsta kapell längs Rotsidans naturreservat till havets brus.

Läs mera allmänt om våra Paket

Ingår:

 • 4 vandringsdagar med start kl 9.00
 • 4 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukset och morgonrock till låns
 • 3 två rätters och 1 tre rätters middag på lokala restauranger där en middag går att byta ut mot en matig delikatessbricka som levereras till boendet
 • 4 frukost ingredienser i kylen
 • 4 lunch- och fika ingredienser färdigt i kylen
 • Fokus på ekologiskt och närproducerat
 • Transfer till vandring inom Nordingrå, karta och tydlig introduktion av vandringsturerna.
 • Bastu, dusch i separat byggnad
 • Personliga tips utifrån era intressen och anpassade rutter beroende på väder och förutsättningar
 • Möjlighet finns att göra utflykt med hjälp av hyrd elcykel eller kajak någon av dagarna där hyreskostnad i så fall tillkommer
 • Tillkommer dryck till middagarna samt ev. inträde till friluftsmuseet Mannaminne, klättring på Via Ferrata, besök i Naturrum.

PRIS: 8 795 kr/ person

Möjlighet till anslutande natt inkl. frukost 770 kr per person

RESTAURANGER/ SMAKUPPLEVELSER I HÖGA KUSTEN

Vi samverkar med restaurangerna Gårdsbutiken som är Whiteguidenominerd flera år i rad och vinnare som 2020 årets entreprenör av Landsbyggare. Värdshuset Mannaminne ( endast lunchservering i år) som vår gård har en historisk koppling till samt restaurang Fiskarfänget i Norrfällsviken med 20 min avstånd med bil. Restaurang Skutskepparen med 10 min avstånd med egen bil i fiskebyn Barsta. Vi samverkar även med restaurang Björkudden samt restaurang/hotell Höga Kusten som är kända för sina kök. Resväg till dessa restauranger är 35 min med egen bil.

BOKNING Kontakta oss gärna så skräddarsyr vi just din vistelse, skicka oss gärna mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

Restaurang Gårdsbutiken och Värdshuset Mannaminne ligger på promenadavstånd från oss längs Björnåsleden. I år serverar Mannaminne endast luncher till våra gäster.

Vi befinner oss mitt i Nordingrå och du har Världsarvsleden precis utanför dörren och du/ni får förslag på tre dagsturer. I vårt kombinerade boende- och vandringspaket får du njuta av kulturarv och vandring och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse. Dagsutflykterna till Skuleberget och till Slåttsdalsskrevan i Skule nationalpark gör du på egen hand med eget färdmedel.

Vandrings och upplevelsedagar i Höga Kusten

Dag 1 SKULEBERGET

Skuleberget är Höga Kustens högsta kalottberg med magisk utsikt och en toppstuga. Det är verkligen ett äventyr att klättra längs den mäktiga bergväggen och all utrustning hyrs från Via Ferrata som ligger intill Naturrum där en utställning om landhöjningen finns. Det populära Getsvejdeberget finns också i närheten. I området på väg tillbaka kan ett besök hos Docksta sko, Skulechoklad, Mjälloms tunnbröds delikatessbutik vara ett trevligt avslut innan middag. Denna utflyktsdag gör ni med eget färdmedel.

Dag 2 SKULESKOGEN ca 10 km

Slåttdalsskrevan är en mäktig upplevelse och turen går längs Höga Kustenleden med start från Entré Syd i Skuleskogens Nationalpark. Efter ca 4 km vandring når du Slåttdalsskrevan som delar Slåttberget i två delar och är nästan 200 meter lång, 7 meter vid och 40 meter djup. Du kan välja att fortsätta vidare till Tärnättvattnet och ta ett svalkande dopp och paus med lunchmatsäcken. Därefter fortsätter du neråt längs bergsklipporna och sedan längs strandskogen vid havet. Önskar du en längre tur kan du välja turen genom Näskebodarna och sedan tillbaka till parkeringen. Turen är ca 10 km. Även denna dag med eget färdmedel ca 45 min resa med bil.

Dag 3 VÄRLDSARVSLEDEN sträckan ca 13 km medel

Dagen börjar med transport av värdparet till fiskeläget Bönhamn med fiskekapell, sjöbodar med sommarloppis och café. Du vandrar vidare mot Älgsjö och första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt mot bla Högbonden och Ulvön. Vandringen fortsätter vidare intill Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp med utsikt över hav, skogar och sjöar. Väl nedanför Själandsklinten väntar middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken och därefter en kort vandring till Pelle Åbergsgården.

Dag 4 VÄRLDSARVSLEDEN sträckan ca 13 km lätt

Start med transfer av värdparet till fiskebyn Barsta. Där kan du beskåda det gamla 1600–tals fiskekapellet. Sedan en lättare vandring i Rotsidans naturreservat med blandning av skog och strand. Du kan avnjuta en skön lunchpaus med ett dopp i havet eller sittandes vid grillplatsen längs den kilometerlånga stranden med tydliga spår av landhöjningen och ett ständigt brusande hav. Turen fortsätter till Fällsvikshamn och tillbaka till Fällsvik där ett litet minimuseum om bygden finns samt en populär loppis på högsommaren. En fin skogstur längs en mjuk sandväg i Sörleskolgen och där en mysig rastplats med hänförande vy över Sörleviken och Ringkallen passar som sista fikapaus. Sedan längs vägen tillbaka till byn Björnås passerar du en mäktig vy av Ringkallen och klapperfält högt upp ovanför den avlånga Sörleviken. Typiskt ångermanländskt landskap med levande jordbruk.

Ett besök på Mannaminne rekommenderas, i Jordbruksmuséet finns bla en minityr av Pelle Åbergsgården på andra våningen . Varför inte avsluta paketet med sista topptur upp till Stortorget ovanför Mannaminne som en mycket bekant vy från TV 4.

Paketet avslutas efter sista övernattningen med frukost och förhoppningsvis nöjd både kropp och själ.