VANDRA I HÖGA KUSTEN

3 DAGARS VANDRINGSPAKET MED HELPENSION OCH UTVALDA PÄRLOR

Upplev en dag i Skule nationalpark med Slåttdalsskrevan och två dagar längs Världsarvsleden med fiskeläget Bönhamn, toppturer som Själandsklinten, Stortorget och Rotsidans naturreservat till havets brus.

Omnebergets och Norrfällsvikens naturreservat med den magiska solnedgången vid Storsand kan också vara alternativa pärlor om du väljer att uppleva Nordingråområdet.

Läs mera allmänt om våra Paket

Ingår:
 • 3 vandringsdagar med start kl 9.00
 • 3 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukset/morgonrock och tofflor till låns
 • 2 två rätters och 1 tre rätters middag på lokala restauranger. Möjlighet att byta en middag mot en matig delikatessbricka som levereras till boendet
 • 3 frukost ingredienser i kylen
 • 3 lunch- och fika ingredienser färdigt i kylen
 • Fokus på ekologiskt och närproducerat
 • Transfer till vandring inom Nordingrå, karta och tydlig introduktion av vandringsturerna.
 • Bastu, dusch i separat byggnad
 • Personliga tips utifrån era intressen och anpassade rutter beroende på väder och förutsättningar
 • Möjlighet finns att göra utflykt med hjälp av hyrd elcykel eller kajak någon av dagarna där hyreskostnad i så fall tillkommer
 • Tillkommer dryck till middagarna samt ev. inträde till friluftsmuseet Mannaminne

PRIS 6795 sek /person

Möjlighet till en anslutande natt inkl. frukost 770 kr/ person

BOKNING Vi skräddarsyr gärna utifrån era önskemål så skicka gärna ett mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

Restauranger/ smakupplevelser

Under sommarsäsongen samverkar vi med restaurangerna Gårdsbutiken som är Whiteguidenominerd flera år i rad samt vinnare som årets entreprenör av Landsbyggare. Värdshuset Mannaminne som vår gård har en historisk koppling till samt Norrfällsvikens rum och kök i ny regi sedan 2020.

Restaurang Gårdsbutiken och Värdshuset Mannaminn( där enbart lunchservering) ligger på promenadavstånd från oss längs Björnåsleden. Till Norrfällsviken hos Fiskarfänget är avståndet 20 min med egen bil och till fiskebyn Barsta tar ni er med bil på 10 min och äter middag på Skutskepparn. Vi samverkar med restaurang Björkudden samt restaurang/hotell Höga Kusten som är kända för sina kök. Resväg till dessa restauranger är 35 min med egen bil.

Här kommer du uppleva Höga Kustens pärlor med turen till Skule nationalparks mäktiga Slåttsdalsskreva och Nordingrås pittoreska fiskeläge Bönhamn med toppturer till Älgsjöberget och Själansklinten samt uppleva Rotsidans naturreservat med havets ständiga brus.

Vi befinner oss mitt i Nordingrå och du har Världsarvsleden precis utanför dörren och du/ni får förslag på tre dagsturer. I vårt kombinerade boende- och vandringspaket får du njuta av kulturarv och vandring och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse. Turen till Slåttsdalsskrevan i Skule nationalpark gör du på egen hand som en dagsutflykt med eget färdmedel. Väljer du stanna här i området är Omneberget alternativet dit vi skjutas dig till vandringsstarten.

Mera allmän info om våra Paket

VANDRINGSTURER I HÖGA KUSTEN

Dag 1 VÄRLDSARVSLEDEN: sträckan ca 15 km medel

Transport med Världsarvsbussen eller av värdparet till fiskeläget Bönhamn med fiskekapell, sjöbodar med sommarloppis och café. Du vandrar vidare mot Älgsjö och första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt mot Högbonden och Ulvön mm. Vandringen fortsätter vidare intill Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp med utsikt över hav, skogar och sjöar. Väl nedanför Själandsklinten väntar middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken och därefter en kort vandring direkt till Pelle Åbergsgården.

Dag 2 VÄRLDSARVSLEDEN: medel ca 15 km

Start med transfer av värdparet till fiskebyn Barsta. Där kan du beskåda det gamla 1600–tals fiskekapellet. Sedan en lättare vandring i Rotsidans naturreservat med blandning av skog och strand. Du kan avnjuta en skön lunchpaus med ett dopp i havet eller sittandes vid grillplatsen längs den kilometerlånga stranden med tydliga spår av landhöjningen och ett ständigt brusande hav. Turen fortsätter till Fällsvikshamn och tillbaka till Fällsvik där ett litet minimuseum om bygden finns samt en populär loppis på högsommaren. På vägen tillbaka till byn Björnås passerar du en mäktig vy av Ringkallen och klapperfält högt upp ovanför den avlånga Sörleviken. Typiskt ångermanländskt landskap med levande jordbruk.

DAG 3: SKULE NATIONALPARK SLÅTTSDALSSKREVAN från Entré Syd alt. 1

Om du väljer denna tur åker du dit på egen hand. Väljer du alt. 2 tar vi dig till vandringsstarten i Omne.

Slåttdalsskrevan är en mäktig upplevelse och turen går längs Höga Kustenleden med start från Entré Syd i Skuleskogens Nationalpark. Efter ca 4 km vandring når du Slåttdalsskrevan som delar Slåttberget i två delar och är nästan 200 meter lång, 7 meter vid och 40 meter djup. Du kan välja att fortsätta vidare till Tärnättvattnen och ta ett svalkande dopp och paus med lunchmatsäcken. Därefter ta dig tillbaka neråt längs bergsklipporna och sedan längs strandskogen vid havet. Önskar du en längre tur kan du välja turen genom Näskebodarna och sedan tillbaka till parkeringen. Turen är ca 10 km.

På vägen tillbaka till Nordingrå kan du stanna och besöka Docksta sko och Mjälloms tunnbröds delikatessbutik. Två populära besöksmål i området.

Om Du väljer att hoppa över Skule nationalpark har du två fina turer att välja emellan längs Världsarvsleden: Omnebergets naturreservat och Ringkallen med geologiska trappan.

DAG 3: OMNEBERGETS NATURRESERVAT alt. 2 sträckan ca 13 km medel

Start med transfer till Omneberget som är en intressant sydväxtberg med sällsynt flora och rikt fågelliv. Den branta bergväggen lagrar värme och ger gynnsamt klimat för många ovanliga växter för området. Det unika området är skyddat som naturreservat och uppe från raststugan har du en mäktig vy både mot hav och andra toppar. Turen går ner till Omnesjön där en av områdets bästa badsjöar finns. Därifrån forstätter turen förbi havsviken och båthamnen i Omne över berg och skog till byn Orsta. Under sommartid finns den populära ateljén öppen med olika konstnärer som ställer ut veckovis. Intill ateljén ligger Själandssjön med möjlighet till ytterligare dopp före sista biten mot Pelle Åbergsgården genom byn Själand, restaurang och kafé Gårdsbutiken och vidare längs Bjönåsleden tillbaka till gården.