RETREAT FÖR INRE LYSSNANDE 2 dagar

RETREAT för inre lyssnande

Välkommen till lugnet, tystnaden och rofylldheten i Höga Kustens storslagna natur. I vår lugna och naturnära oas kan du uppleva tystnaden och naturens påverkan för återhämtning. Genom vandring, guidade sinnes- meditations- och reflektionsövningar, vila och gemenskap vill vi erbjuda skräddarsydda dagar. Teman för meditations- och reflektionsövningar kan t ex handla om att öva härvaro, synliggöra sina drivkrafter, finna lust, glädje och även mening i det svåra, finna balans och föräankring när det gungar.Du befinner dig mitt i Världsarvet i hjärtat av Nordingrå och Mirja som leder retreaten arbetar som samtalscoach, ledarutvecklare och organisationskonsult med psykosyntes som grund och driver gården tillsammans med maken Fredrik. Upplägget bygger på en teoretisk grund. Reatreat för inre lyssnande minskar stress, stärker självkänslan, medverkar att finna större meningsfullhet i livet med nya perspektiv.

Sinnesövningar i skogen, vandring i tystnad och vandra genom att samtala är en viktig del i denna retreat. Vi vandrar längs Världsarvsleden . Leden ligger precis utanför dörren och du kommer att få kartmaterial till hands. Du har möjlighet att delta i guidade meditations- och reflektionsövningar och sinnesvandring. Vi äter gott och näringsrikt och du har tillgång till riktigt sköna sängar och kan bada bastu om du vill.

Vi hoppas att du kommer att känna det lilla extra både i kvalitén på hela upplägget från värdskap, boende, kost, miljö. För oss är hållbarhet en viktig aspekt i allt vi erbjuder och hur vi själva vill leva våra liv.

Det finns möjlighet att boka samtalscoaching på plats om du önskar det med möjlighet till fortsättning genom ZOOM oavsett var du sedan befinner dig till vardags.

Vi har inte velat boka någon specifik “kurshelg” utan denna retreat är återkommande. Finner du nyfikenhet och lockas av upplägget bokar du egen retreat. Vi skräddarsyr några rofyllda dagar för er tillsammans. Minimum antal deltagare är 4 personer, maximum 8 personer. Hos oss är det viktigt att vi är en liten lugn oas så att retreaten får komma till sin rätta.

INGÅR: Boende 2 nätter i gårdshusets dubbelrum, 2 st frukostar med ingredienser färdigt i kylen; 2 dagars lunch- och fikaingredienser i kylen, 2 st middagar vid kaminelden eller ute vid lägerelden beroende på årstid som ni tillagar till färdiga ingredienser och recept på plats. En variation av tysthet, guidade mindfullness och sinnesövningar, vandring, kartmaterial, bastubad enligt schema som vi kommer överens om.

Tillkommer: Dryck till måltider, samtalscoaching om så önskas samt ev. transfer från tåg/ buss.

PRIS: 3995 SEK per person med helpension och i dubbelrum

Det går utmärkt att boka en anslutande natt innan retreat påbörjas med 1000 kr för 2 personer i dubbelrum. Frukost tillkommer med 120 kr per person.

RETREAT

DAG 1

Uppstart kl 9.00 utomhus med fika och gemensam meditationsövning och om du önskar får du med dig en reflektionsuppgift till vandring i tystnad med lunch- och fikapaket längs värdsarvsleden.

Vi kommer överens om vi vandrar tillsammans eller om du önskar att få ta en tur på egen hand.

Återsamling vid lägerelden eller kaminbrasa med återkoppling till reflektionsövning med Mirja, möjlighet till fackelvandring i tystnad.

Gemensam middag

Kvällen väljer du om du vilar i rummet, badar bastu, ta en promenad, skåda stjärnhimmelen vid klar höst-vinterkväll.

DAG 2

Sinnesövning utomhus före frukost

Frukost vid kaminen

Gemensam mindfulness och reflektionsövning

Vandring i tystnad eller walk the talk till lunch och fikapaket

Samling vid lägerelden med reflektion, möjlighet till fackelvandring i tystnad.

Gemensam middag

Bastubad, vila, enskild reflektion.

DAG 3

Frukost och gemensam mindfulnessövning i naturen med avslut