Retreat/ egentid i Höga Kusten
RETREAT med tid för mig själv

Välkommen till lugnet, tystnaden och rofylldheten i Höga Kustens storslagna natur. I vår lugna och naturnära oas kan du uppleva tystnaden och naturens påverkan för återhämtning. Genom vandring, guidade sinnes- meditations- och reflektionsövningar och vila får du tid för dig själv och återhämtning som fyller både kropp och själ. Teman för meditations- och reflektionsövningar kan t ex handla om att öva härvaro, synliggöra sina drivkrafter, finna lust, glädje och även mening i det svåra, finna balans och föräankring när det gungar. Här är Du och dina behov utgångspunkten. Ju mera du kommer i kontakt med dig själv ökar din självmedvetenhet som en viktig bärare i livet.

Upplägget för RETREAT I HÖGA KUSTEN

Reatreat för inre lyssnande minskar stress, stärker självkänslan, medverkar att finna nya perspektiv. Utgångspunkten är psykosyntesens förhållningssätt och metoder. Guidade meditations- och reflektionsövningar, sinnesövningar i skogen, vandring/ promenad i tystnad och vandra/promenad i samtala är delar i denna retreat. Vi vandrar längs Världsarvsleden som ligger precis utanför dörren och du kommer att få kartmaterial till hands. Vi äter gott och näringsrikt, Du har tillgång till riktigt sköna sängar i det trivsamma gårdshuset. Du kan bada bastu och kan tända en lägereld om du vill vid vår uteplats.

Vi hoppas att du kommer att känna det lilla extra både i kvalitén på hela upplägget från värdskap, boende, kost, miljö. För oss är hållbarhet en viktig aspekt i allt vi erbjuder och hur vi själva vill leva våra liv. Kurseledare för retreaten är Mirja Lindström som både bor och verkar på gården som b l a samtalscoach.

Samtal

Det finns möjlighet att boka samtalscoaching på plats om du önskar det med möjlighet till fortsättning on-line .

Din tid, dina behov

Vi har inte velat boka någon specifik “kurshelg” p g a de rådande omständigheterna med Covid- 19. Däremot finns det möjlighet att boka en anpassad upplägg för ett sällskap. Finner du nyfikenhet och lockas av upplägget bokar du egen retreat. Vi skräddarsyr några rofyllda dagar för er tillsammans. Minimum antal deltagare är 4 personer, maximum 8 personer. De gemensamma aktiviteterna gör vi utomhus,

INGÅR: Boende 2 nätter i gårdshusets dubbelrum, 2 st frukostar med ingredienser färdigt i kylen; 2 dagars lunch- och fikaingredienser i kylen, 2 st middagar vid kaminelden eller ute vid lägerelden beroende på årstid som ni tillagar till färdiga ingredienser och recept på plats. En variation av tysthet, guidade mindfullness och sinnesövningar, vandring, kartmaterial, bastubad enligt schema som vi kommer överens om.

Tillkommer: Dryck till måltider, samtalscoaching om så önskas samt ev. transfer från tåg/ buss.

PRIS: 4 995 SEK per person med helpension och i dubbelrum

Det går utmärkt att boka en anslutande natt innan retreat påbörjas för 620 kr per person inkl. frukost.

Du befinner dig mitt i Världsarvet i hjärtat av Nordingrå och Mirja som leder retreaten arbetar som samtalscoach, ledarutvecklare och organisationskonsult med psykosyntes som grund och driver gården tillsammans med maken Fredrik.

RETREAT I HÖGA KUSTEN

DAG 1

Uppstart kl 9.00 utomhus med fika och gemensam meditationsövning och om du önskar får du med dig en reflektionsuppgift till vandring i tystnad med lunch- och fikapaket längs värdsarvsleden. Vi kommer överens om vi vandrar tillsammans eller om du önskar att få ta en tur på egen hand.

På em återsamling vid lägerelden eller kaminbrasa med återkoppling till reflektionsövning med Mirja, möjlighet till fackelvandring i tystnad.

Gemensam middag

Kvällen väljer du om du vilar i rummet, badar bastu, ta en promenad, skåda stjärnhimmelen vid klar höst-vinterkväll.

DAG 2

Sinnesvandring utomhus före frukost

Frukost vid kaminen

Gemensam mindfulness och reflektionsövning

Vandring i tystnad eller walk a talk till lunch och fikapaket

Samling vid lägerelden med reflektion, möjlighet till fackelvandring i tystnad.

Gemensam middag

Bastubad, vila, enskild reflektion.

DAG 3

Frukost och gemensam mindfulnessövning i naturen med avslut