ELCYKELPAKET

Nya elcyklar anpassade till olika behov

Upplev den storslagna Världsarvsnaturen med färger, dofter och utflyktsmål som blandas med smak- och kulturupplevelser.

Hos oss bor två personer i vår mysiga ateljéstuga med fantastisk utsikt och självhushåll i tre nätter. Hyra av två elcyklar i två dagar med karta och förslag på rutt efter intresse ingår. Välkommen! Pris 2 150 kr / person.

Gäller juli t.o.m. september 2019

NORDINGRÅS PÄRLOR

Själandsklinten
Börja med en vandring från gården till ett av Nordingrås vackraste berg Själandsklinten (ca 1 timme via skogsbilväg och stig från Bäckland). Efter att ha njutit av utsikten och tagit sig nedför den branta stigen till Själand (20 minuter) kan ni äta lunch eller fika på Gårdsbutiken och därefter promenera landsvägen tillbaka till Pelle Åbergsgården (30 minuter).

Rotsidan:
Börja med en cykeltur från Björnås till Rotsidans naturreservat (9 km). Njut av vandringen till ljud av vågorna och genom en skogstig hittar du till ett gammalt fiskekapell i fiskebyn Barsta.

Du kan paddla kajak eller ta båt från Sörleviken (2 km från gården) till Rotsidan

Den unika Världsarvsleden:
Pelle Åbergsgården är en central utgångspunkt för den vackra Världsarvsleden. Det är fantastisk vandringsled på totalt 10 mil som sköts av en ideell förening. Rutterna är markerade på kartan till höger.
Det finns många utsiktsplatser och sevärdheter under alla årstider.

Du som gäst på Pelle Åbergsgården bidrar med 20 kr som vi tar av din hyra och bidrar till den ideella föreningen. Mer information om leden finns på länken Världsarvsleden. 

Vi hjälper gärna till med tips och kartor utifrån önskemål.

Därtill finns även den mer kända Höga Kustenleden.

Mannaminne

Mannaminne i Häggvik tillhör bland de mest besökta utflyktsmålen i trakten som är skapad av Anders Åberg som har tillbringat tid här på gården. Det finns en fin skogsväg mellan Pelle Åbergsgården och Mannaminne dit du lätt kan ta dig till fots. I jordbruksbyggnaden i Mannaminne finns Pelle Åbergsgården skapad i miniatyr av Anders Åberg.

Närmare information om Mannaminne finns här