TRE KURSER VT 2020

1. Hållbart liv med förankrat självledarskap ETT KOMBINERAD UTVECKLINGSPROGRAM för LEDARE den 1-2 februari och 9-10 maj 2020

Under två helger lägger vi fokus på ledarskapsprogram med erfarenhetsutbyte, reflektion, hälsofrämjande aktiviteter kombinerat med skräddarsydda verktyg och enkild handledning/ coaching i din process. Du får gärna arbeta som ledare på något sätt, men är inte ett krav. Vi tar upp ämnen som att finna drivkrafter, behålla balans samt finna förankringen när det blåser . En liten grupp om min 6 och max 8 personer träffas på Pelle Åbergsgården under två helger från lördagsfrukost till söndagslunch.

Helgkurs inklusive: två helger med en övernattning i tvåbäddsrum lö- sö, frukost, lunch, middag, frukost, lunch, fika, bastu, gemensamma aktiviteter både inom- och utomhus. Måltider lagar vi tillsammans vilket är en viktig del i processen för gruppen av kursmedlemmar.

PRIS: 1500 kr exl moms för företagare och 1750 kr inkl. moms för privatperson per helg

Coaching a 60 min per tillfälle är inte inkluderad i priset. Mellan träffarna erbjuder jag personlig coaching utifrån varje deltagares eget mål på plats eller digitalt.

Önskar du en övernattning redan från fredagen går det självklart att ordna hos oss.

Anmälan senast den 12 januari 2020: info@pelleabergsgarden.se eller mirja.lindstrom@gmail.com

2. TVÅDAGARS KURS I PERSONLIG UTVECKLING

Höga Kusten och Pelle Åbergsgården erbjuder en unik möjlighet till återhämtning och utveckling. Vi arbetar med förståelsen för hur våra livserfarenheter påverkar alla våra vardagshandlingar i i våra relationer och i arbetet. Kursen ger dig möjligheten att utforska din egen potential i relation till sammanhanget du befinner dig i. Med ökad medvetenhet om dig själv, har du lättare att förstå både dig själv och andra. Kursens syfte är att bidra och ge egen tid för återhämtning och reflektion. Bli medveten om, utveckla och stärka din relation med dig själv som ger strategier för ett hållbart liv.

Innehåll: Praktiska övningar och samtal i en liten grupp, meditationsövningar och promenader i Höga Kustens oslagbara natur samt gemensamma måltider.

Nyfiken? Ta med någon kompis, närstående så skapar vi ett gemensamt tillfälle. Välkommen att höra av dig : info@pelleabergsgarden.se

3. EN HELG MED YOGA OCH ÖVNINGAR FÖR INRE KLARHET OCH STARK KROPP

Med Yoga, Psykosyntes och Ayurvedisk kost på Pelle Åbergsgården VT 2020

Välkommen till en kurs som tar hand om hela dig!Under kursen arbetar vi med förståelsen för hur våra livserfarenheter och våra vardagshandlingar påverkar vår hälsa och hur vi med ökad medvetenhet, närvaro och kunskaper påverkar vårt välbefinnande. Vi varvar med guidade yogaövningar, kreativa meditationer, reflektioner, vandring i naturen. Vi lagar och njuter av ayurvedisk mat. Utgångspunkten för kursen är att du får olika verktyg och tid att arbeta med din egen frågeställning som är kopplat till din egen livsprocess och hur yogan, kosten och medvetenheten kring egna tankar, känslor och behov är nycklar till välbefinnande. Kursen ger dig kunskap och inspiration som räcker länge. Temat är en resa mot inre klarhet och kraftfull kropp.

Yogan hjälper oss att må bra och här får vi dessutom hjälp av den fantastiska miljön. Yoga ger hjälp att klara av de krav och utmaningar vardagen för med sig – yoga ger lugn, fokus och välbefinnande. Upplev den klassiska yogans alla delar där vi utforskar kropp och sinnen, rörelse, tankar, energiflöde och andning ur flera aspekter. Höga Kustens unika natur ger yogaandningen en extra dimension både i rörelse och stillhet. Andetaget, vår barometer och guide, anses vara det mest kraftfulla redskapet för att komma ner i varv, slappna av, få ro, stabilitet och livsenergi. 

Kursen passar både vana och nya yogautövare. Lotte sörjer för att varje deltagare får den guidning som behövs för att hitta ”sin yoga”, en yoga som ger Dig bästa effekt. Mirja leder guidade meditationer och leder dig och oss i processen med psykosyntesen som utgångspunkt.

Lotte Wemmenborn är legitimerad fysioterapeut och yogalärare. Hon undervisar en klassisk yoga i tradition av T. Krishnamacharya där man lägger tonvikt på att vi alla är olika och behöver göra vår yoga på ett sätt som passar varje individ utifrån tid i livet, fysik och hur man mår i övrigt. Mirja Lindström är diplomerad samtalscoach och -organisationskonsult med psykosyntes som grund samt ledarskapsutvecklare.

Detta ingår:

föreläsningar om ayurvedisk kost med tre luncher, två middagar, två frukostar, fika, te och kaffe finns tillgängligt om så önskas. Vissa delar av kosten tillagar vi tillsammans i matlag så att du äger kunskapen att laga kosten på egen hand sedan. Yogaklasser från fysiska övningar, pranayama, meditation och filosofi, guidade meditationer i grupp där vi använder bild och naturmaterial . Andningsövningar, föreläsningar om ayurvedisk kost med tre luncher, två middagar, två frukostar, fika, te och kaffe finns tillgängligt om så önskas. Kosten tillagar vi tillsammans i matlag så att du äger kunskapen att laga kosten på egen hand sedan.

KURSEN STARTAR FREDAGKVÄLL och AVSLUTAR SÖNDAG LUNCH. KOSTNAD 2 250 kr inkl. moms

Vi vistas b la på Själandsklinten och Rotsidans naturreservat om vädret tillåter
Den som önskar övernattning under kursen erbjuder vi boende i Gårdshuset. Logi i tvåbäddsrum med sköna sängar med hotellstandard och fri tillgång till bastu blir 1000 kr per person för två nätter. Önskar du lakan och handdukssätt tillkommer 125 kr/ set.

Vid anmälan får du ytterligare information med en faktura på kursavgiften. Väljer du boendet på Pelle Åbergsgården får du en separat faktura på boendet. Anmälan är bindande sedan du betalt avgiften men du kan självklart överlåta din plats till en vän om du får förhinder.

KONTAKT Lotte lotte@fysionord.se eller Mirja info@pelleabergsgarden.se

Intresserad? Hör med oss om nästa kurs. Inget nytt datum bokat än, Välkommen med förslag!