TRE PLANERADE KURSER VT 2020

1. Tid för inre lyssnande/ Tid för mig Dagskurs den 4 april kl 10-17

Lever du det liv som ditt innersta så länge viskat till dig?
Lyssnar du på meddelanden som din kropp signalerar?
Kör du bara på och tänker att du tar det där sedan?

Jag erbjuder Dig en möjlighet att stanna upp och möjliggöra en dag eller en helg för inre lyssnande. Under lördagen guidar jag dig genom meditation,reflektion och kortare vandring. Gruppen som vi blir är max 8 personer. En enklare vegetarisk lunch och fika ingår.
Pris 995 SEK inkl. moms för privatperson. Företagare, ta kontakt med mig.

Om du vill unna Dig en helg i vårt lugna oas finns det möjlighet till övernattning i vårt mysiga gårdshus för 400 sek per person i dubbelrum och 700 sek i enkelrum per natt.

Mirja Lindström leder dagen och arbetar som samtalscoach, ledarutvecklare och organisationskonsult där hållbarhet är min ledstjärna och psykosyntes min grund.
Sista anmälningsdag är 15 mars.
Anmälan till info@pelleabergsgarden.se 076-946 81 84

2. Tälj och Vandra En skapande naturvandring i Världsarvet Höga Kusten och Nordingrå

Den 6 – 7 juni 2020. Max 10 deltagare. Min 6 deltagare.

Kursstart på Pelle Åbergsgården lördag 6/6 k l 10.00 – avslut söndag 7/6  ca k l 15.00

Äldsta sättet att ta sig fram är att vandra. Äldsta hantverket är att karva och tälja.En täljkniv och en bit trä är vad som behövs för att skapa former med symmetri och harmoni.När du sitter och täljer kan man samtidigt lyssna till annat; samtal, fågelsång och vindsus.Det är en frihet att vandra. Det är enkelt; sätta den ena foten framför den andra. Det ger stunder av tystnad och eftertanke. Med guide och vunnen kunskap blir det bekymmerslöst. Det är tid som ger lugn. Att dela det tillsammans med andra ger djup.

Program:

Dag 1. börjar första dagen med den kreativa och avkopplande täljstunden där du utifrån glädjen att använda ett enkelt handverktyg och från ett stavämne påbörjar snidandet av din alldeles egna vandringsstav. Vi avnjuter lunchen utomhus och dagen fortsätter med en vandring längs Världsarvsleden till Själandsklinten och middag på den populära restaurangen Gårdsbutiken. Vandring tillbaks längs Björnåsleden till Pelle Åbergsgården. På kvällen kan du på egen hand ha en täljstund vid lägerelden och bada bastu. Total vandring dag 1 ca 8 km.

Dag 2 börjar med en kort biltransport. Dagsvandring på Världsarvsleden upp och runt berget Högklinten där du har med dig din vandringsstav och kanske snidar vidare på den under vandringens raster med mat och kaffe. Berättelser om Världsarvet vid lunchbrasan. Transport tillbaks till Pelle Åbergsgården. Total vandring dag 2 ca 6 km.

Täljstunder och boende på Pelle Åbergsgården i byn Björnås , där Fredrik och Mirja Lindström är dina värdar. Täljinspiratör och vandringsguide är Bengt Wallin Höga Kusten Walkabout.

Den 6 – 7 juni 2020. Max 10 deltagare. Min 6 deltagare.

Kursstart på Pelle Åbergsgården lördag 6/6 k l 10.00 – avslut söndag 7/6  ca k l 15.00

Deltagaravgift inkl. boende och de flesta måltider : 1990 SEK/person

I paketet ingår guide 2 dagar, täljämne, täljkniv, transport  dag 2 samt boende en natt i tvåbäddsrum på gården samt lunch dag 1 och 2, frukost dag 2

I boendet ingår: delat tvåbäddsrum med kvalitetssängar, frukostingredienser i kylen, fri tillgång till lägereldsplatsen och bastun med duschar. Varje gäst städar efter sig och medtar egna lakan. Det går att hyra lakan/ handdukssätt om du föredrar det.

Middagen på Gårdsbutiken tillkommer så du har friheten att välja din favoriträtt bland de lokalproducerade rätterna.

Det finns möjlighet att boka extra natt/ nätter på gården i samband med kursen.

Kontakt och information: www.pelleabergsgarden.se   www.hogakustenwalkabout.se

Tel:  070 780 33 22 info@pelleabergsgarden.se / Bokning senast 202005 01

        070- 33 99 914 hkwalkabout@gmail.com       till PelleÅbergsgården.

Mera info om Världsarvsleden www.varldsarvsleden.nu

3. Hållbart liv dagkurs i självledarskap

Återkommande: denna gång den 4 april. Tid för inre lyssnande.se kurs 1.

Under en heldag lägger vi fokus på Dig med erfarenhetsutbyte, reflektion, hälsofrämjande aktivitet kombinerat med skräddarsydda verktyg. Vi tar upp ämnen som att finna drivkrafter, behålla balans samt finna förankringen när det blåser . En liten grupp om max 8 personer träffas på Pelle Åbergsgården.

Om du vill kombinera kursen med egen tid alt. tillsammans med en deltagarvän finns möjlighet att hyra boende med övernattning hos oss till självhushåll. Se info om vårt boende Gårdshuset.

Sista dagen för anmälan är den 15 mars 2020. https://pelleabergsgarden.se/kontakt/ eller mirja.lindstrom@gmail.com

4 . TVÅDAGARS KURS I PERSONLIG UTVECKLING

Höga Kusten och Pelle Åbergsgården erbjuder en unik möjlighet till återhämtning och utveckling. Vi arbetar med förståelsen för hur våra livserfarenheter påverkar alla våra vardagshandlingar i i våra relationer och i arbetet. Kursen ger dig möjligheten att utforska din egen potential i relation till sammanhanget du befinner dig i. Med ökad medvetenhet om dig själv, har du lättare att förstå både dig själv och andra. Kursens syfte är att bidra och ge egen tid för återhämtning och reflektion. Bli medveten om, utveckla och stärka din relation med dig själv som ger strategier för ett hållbart liv.

Innehåll: Praktiska övningar och samtal i en liten grupp, meditationsövningar och promenader i Höga Kustens oslagbara natur samt gemensamma måltider.

Nyfiken? Ta med någon kompis, närstående så skapar vi ett gemensamt tillfälle. Välkommen att höra av dig : https://pelleabergsgarden.se/kontakt/

Vill du hålla en egen kurs hos oss?! Berätta vad skulle det handla om, när och hur skulle du vilja lägga upp det? https://pelleabergsgarden.se/kontakt/