DAGKURS I HÖGA KUSTEN FRISKVÅRDSGUIDE

BLI FRISKVÅRDSGUIDE MED UTEMANINGEN. SE

den 11 september LUGN OCH FOKUS

den 12 september BALANS OCH SMIDIGHET

Unikt samarbete med Pelle Åbergsgården. Mera info utemaningen.se.

EN HELG MED YOGA OCH ÖVNINGAR FÖR INRE KLARHET OCH STARK KROPP

Intresserad? Hör med oss om nästa kurs. Inget nytt datum bokat än, kom med förslag!

Med Yoga, Psykosyntes och Ayurvedisk kost på Pelle Åbergsgården

Kom till en kurs som tar hand om hela dig! Pelle Åbergsgården är en plats i Nordingrå som präglas av stillhet och ro, högt belägen med utsikt över berg och ängar. Vi inbjuder till en helgkurs på denna unika plats – mitt i hjärtat av Nordingrå i byn Björnås.

Under kursen arbetar vi med förståelsen för hur våra livserfarenheter och våra vardagshandlingar påverkar vår hälsa och hur vi med ökad medvetenhet, närvaro och kunskaper påverkar vårt välbefinnande!

Vi varvar med guidade yogaövningar, kreativa meditationer, reflektioner, vandring i naturen. Vi lagar och njuter av ayurvedisk mat. Utgångspunkten för kursen är att du får olika verktyg och tid att arbeta med din egen frågeställning som är kopplat till din egen livsprocess och hur yogan, kosten och medvetenheten kring egna tankar, känslor och behov är nycklar till välbefinnande. Kursen ger dig kunskap och inspiration som räcker länge. Temat är en resa mot inre klarhet och kraftfull kropp!

Yogan hjälper oss att må bra och här får vi dessutom hjälp av den fantastiska miljön. Yoga ger hjälp att klara av de krav och utmaningar vardagen för med sig – yoga ger lugn, fokus och välbefinnande. Upplev den klassiska yogans alla delar där vi utforskar kropp och sinnen, rörelse, tankar, energiflöde och andning ur flera aspekter. Höga Kustens unika natur ger yogaandningen en extra dimension både i rörelse och stillhet. Andetaget, vår barometer och guide, anses vara det mest kraftfulla redskapet för att komma ner i varv, slappna av, få ro, stabilitet och livsenergi. 

Kursen passar både vana och nya yogautövare. Lotte sörjer för att varje deltagare får den guidning som behövs för att hitta ”sin yoga”, en yoga som ger Dig bästa effekt. Mirja leder guidade meditationer och leder dig och oss i processen med psykosyntesen som utgångspunkt.

Lotte Wemmenborn är legitimerad fysioterapeut och yogalärare. Hon undervisar en klassisk yoga i tradition av T. Krishnamacharya där man lägger tonvikt på att vi alla är olika och behöver göra vår yoga på ett sätt som passar varje individ utifrån tid i livet, fysik och hur man mår i övrigt.

Mirja Lindström är diplomerad samtalscoach och organisationskonsult med psykosyntes som grund. Hon har tidigare arbetat som förskollärare, bildpedagog och haft olika chefsroller. Tillsammans med maken Fredrik hyr de ut Gårdshuset på Pelle Åbergsgården.

Kursen startar på Pelle Åbergsgården fredag kväll och vi avslutar kursen på söndag efter lunch.

Kostnad: 2250 kr inkl. moms för privatpersoner

Detta ingår:

-föreläsningar om ayurvedisk kost med tre luncher, två middagar, två frukostar, fika, te och kaffe finns tillgängligt om så önskas. Vissa delar av kosten tillagar vi tillsammans i matlag så att du äger kunskapen att laga kosten på egen hand sedan.

– yogaklasser från fysiska övningar, pranayama, meditation och filosofi

– guidade meditationer i grupp där vi använder bild och naturmaterial

– vandring, bad om så önskas och tystnad

 Vi vistas b la på Själandsklinten och Rotsidans naturreservat om vädret tillåter
Den som önskar övernattning under kursen erbjuder vi boende i vårt Gårdshus på Pelle Åbergsgården. Logi i tvåbäddsrum med sköna sängar med hotellstandard och fri tillgång till bastu blir 1000 kr per person för två nätter. Önskar du lakan och handdukssätt tillkommer 125 kr/ set samt att du lämnar rummet välstädat.

Hämtning och lämning vid stationen i Kramfors kan ordnas på förfrågan. Önskar du övernattning inför kursstart, hör med oss hur vi ordnar det.

Anmälan: Du anmäler dig till lotte@fysionord.se  eller Mirja info@pelleabergsgarden.se  Antal deltagare är 12 st.

Vid anmälan får du ytterligare information med en faktura på kursavgiften. Väljer du boendet på Pelle Åbergsgården får du en separat faktura på boendet. Anmälan är bindande sedan du betalt avgiften men du kan självklart överlåta din plats till en vän om du får förhinder.

Mera information om Pelle Åbergsgården och om omgivningarna finns att läsa www.pelleabergsgarden.se , vi finns även på Facebook och Instagram @pelleabergsgarden