Elcykla och vandra är ett populärt sätt att kombinera upplevelser i Nordingrå

PELLES KLIMATSMARTA KOMBIPAKET och ELCYKLA OCH VANDRA I NORDINGRÅ I SAMARBETE MED FRILUFTSCENTER LAPPUDDEN.

Båda paketen finner du på denna sida.

PELLES KLIMATSMARTA KOMBIPAKET 2 DAGAR/ ELCYKLA OCH VANDRA MED HELPENSION

Ingår: 2 dagars upplevelser med start kl 9.00 med introduktion

Boende 2 nätter i ateljéstugan eller tvåbäddsrum i gårdshuset

2 st frukostar med ingredienser färdigt i kylen, 2 dagars lunch- och fikaingredienser i kylen, 2 st middagar på närliggande restaurang med två rätter,kartmaterial och personlig introduktion av turerna, elcyckel, hjälm, lås en dag, andra dagen transfer till vandringsstart längs Världsarvsleden.

Tillkommer: Dryck till måltiderna, Entré till Mannaminne museum om du vill besöka området.

Pris inkl elcykel 4795 kr per person

Det går utmärkt att boka en anslutande natt inkl frukost för 670 kr per person

BOKNING Ett personligt bemötande är viktigt, skicka oss ett mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

1 dag med cykel och andra längs Världsarvsleden

Världsarvsleden i Nordingrå består av drygt 100 km vandringsled där du får uppleva den dramatiska landhöjningen. En vandringstur som erbjuder varierad terräng allt från vidunderliga utsiktsberg, varierad skog och åkermark med rik flora och fauna till mäktiga kustband med tydliga spår av inlandsisens krafter mitt i UNESCO:s världsarv. I vårt kombinerade boende- elcykel- vandringspaket får du njuta av kulturarv, vandring och cykling och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse för dina turer. Vi befinner oss mitt i området och du har Världsarvsleden precis utanför dörren och kuperade vägar att upptäcka Nordingrå med cykel. Cykling sker längs byns vägar och inte längs själva vandringslederna.

Middagar njuter ni på lokala restauranger: Den populära restaurangen Gårdsbutiken som vann Landsbyggares pris som årets entreprenör och har fått Whiteguide nomineringen flera år i följd. Andra dagens middag kan du byta till en god lunch på Världshuset Mannaminne som har en historisk koppling till vår gård och mycket att upptäcka på plats och äta din lunchpack som middag vid något mysigt ställe i naturen.

VANDRA OCH ELCYKLA LYCKAD KOMBINATION

DAG 1 Vandringsdagen strartas med transport av värdparet kl 9.00 till pittoreska fiskeläget Bönhamn med den vackra blåa stigen som inledning till dagens tur, fiskekapellet, sjöbodar med sommarloppis. Ni vandrar sedan vidare förbi en vacker sandstrand mot första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt till Högbonden och Ulvön med mera. Vandringen fortsätter vidare genom Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp med en raststuga och magisk utsikt över byar, hav, skogar och sjöar. Från toppen ser ni ert boende Pelle Åbergsgården och nedanför Själandsklinten kan ni välja att njuta av 2 rätters middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken som har White guide nomineringar flera år i rad. Möjlighet till svalkande dusch före middagen är självklart lika möjligt och enkelt att ta sig till restaurangen genom Björnåsleden. Dagens etapp: 15- 17 km det sistnämnda om ni tar Blåa stigen och turen till Älsjöbergets topp.

DAG 2 Cykeldagen längs byns vägar tar Dig till Rotsidans naturreservat till havets mäkiga brus och tydliga klapperfält och klipphällar med tydliga spår av landhöjningen. Vidare förbi Orsta ateljé till mäktiga Omneberget och en topptur samt skönt dopp i det populära Omnebadet . Sedan vidare längs den vackra Vågsfjärden till Friluftsmuséet Mannaminne där en spännande vistelse och middag väntar.

Ankomst: Med tåg till Härnösand/ Kramfors samt bussfärd till Nordingråvallen eller Ullånger med anslutning till vår gård i byn Björnås eller med egen eller hyrbil.

ELCYKLA och VANDRA I NORDINGRÅ Klimatsmart paket i hjärtat av världsarvet 3 dagar i samarbete med Lappuddens friluftscenter och Pelle Åbergsgården

Detta paket går att inleda både från Lappudden eller Pelle Åbergsgården d.v.s antingen starta med 1 cykeldag och sedan 2 vandringsdagar eller tvärtom.

I det här paketet får ni uppleva Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och miljövänligt sätt när ni under en dag upplever Nordingrås pittoreska kultur och natur med cykel och sedan avnjuter 2 fina vandringsturer längs Världsarvsleden. Ni vandrar och cyklar på egen hand utan guide. Resan hit går utmärkt med bil eller med tåg till Kramfors eller Härnösand och därifrån buss till Nordingrå.

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält och den kuperade terrängen krävande jämfört med andra områden i Sverige. Därför erbjuder vi nu cykelpaket med marknadens bästa cyklar, nämligen stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda. Turerna är dock inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Cykling sker längs byns vägar och inte längs vandringsleder. Självklart finns även möjlighet att ni medhaver egna cyklar. Dagarna avslutas med goda middagar med smaker av Höga Kusten och övernattning i avkopplande, genuin miljö. Dryck till middagar samt cykelhyra tillkommer.

Elcykla och vandra i Nordingrå 2-8 personer

Ankomstdag: Incheckning i er stuga på Lappuddens Friluftscenter från em. Lappudden har en spännande historia som gammal samisk boplats och var fram till början av 1960-talet ett jordbruk, vackert beläget på en udde vid sjön Vågsfjärden. Platsen drivs sedan 2008 i privat regi. 2-rätters middag med härlig utsikt över sjön Vågsfjärden

Dag 1 CYKELDAG Traditionell frukostbuffé. Efter frukost hämtar ni ut era cyklar och får med er lunch-och fikapaket, kartmaterial och beskrivningar för dagens tur. Cyklingen börjar mot Nordingråvallen och ni slingrar vidare på smala vägar och stigar längs Ullångersfjärden mot norra Nordingråhalvön och byn Norrfällsviken, ett av många traditionella små fiskelägen som växt och blivit ett turistparadis. Vid fint väder finns möjlighet att ta ett dopp på vackra ”Storsands havsbad” med vita sanddyner, eller bara slappa och köpa en glass i den pittoreska hamnen. Ni cyklar sedan söderut tillbaka mot Lappudden. Längs vägen passerar ni dramatiska Omneberget med möjlighet att bestiga toppen och göra en kortare vandring eller ett ta dopp vid den populära badplatsen. På Lappudden avslutas dagen med en varm, vedeldad bastu, 2-rätters middag (varmrätt, efterrätt) och övernattning.

Dag 2 VANDRING LÄNGS NORDINGRÅS TOPPAR Dagen startar med en frukostbuffé och utcheckning från Lappudden. Ni får med er dagens lunch- och fikapaket och sedan vidare till Pelle Åbergsgårdens lilla lugna oas som är en gammal konstnärsgård med kopplingar till Mannaminne i byn Björnås. Ni har ca 10 min bilväg för incheckning och vandringsdagar längs Världsarvsleden. Värdparet tar emot er för dagens vandring och incheckning vid kl 9.30. (Biltransport kan ordnas vid behov mot en avgift).

Transport av värdparet till fiskeläget Bönhamn med den vackra blåa stigen som inledning till dagens tur, fiskekapellet, sjöbodar med sommarloppis och café där ni kan njuta av en god kopp kaffe. Ni vandrar sedan vidare förbi en vacker sandstrand mot första toppturen till Älgsjöberget med magisk utsikt till Högbonden och Ulvön med mera. Vandringen fortsätter vidare genom Edsätterfjärden där flera badplatser finns och sedan upp till Själandsklintens topp med en raststuga och magisk utsikt över byar, hav, skogar och sjöar. Från toppen ser ni ert boende Pelle Åbergsgården och nedanför Själandsklinten kan ni välja att njuta av 2 rätters middagen på den populära restaurangen Gårdsbutiken som har White guide nomineringar flera år i rad. Möjlighet till svalkande dusch före middagen är självklart lika möjligt och enkelt att ta sig till restaurangen genom Björnåsleden. Dagens etapp: 15- 17 km det sistnämnda om ni tar Blåa stigen och turen till Älsjöbergets topp.

2 rätters middagen avnjutes på under högsäsong på restaurang Gårdsbutiken med mycket lokalproducerat. Det finns möjlighet att köpa lokala delikatesser eller andra presenter från deras lokala butik som finns i anslutningen till restaurangen. Boende i tvåbäddsrum i sköna sängar i gårdshuset eller ateljéstugan.

Dag 3
Ni startar dagen med en god frukost på gårdens mysiga uteplatser eller inomhus. Frukosttiden avgör ni själva och tillagar den och er lunch/ fikapaket på egen hand av färdiga ingredienser som finns förberett i kylen. Varorna är i största mån ekologiska och lokalproducerade. Därefter blir ni skjutsade av värdparet till fiskebyn Barsta. Här kan ni beskåda det unika gamla fiskekapellet, daterat till 1600-talet. Ni fortsätter sedan er vandring genom Rotsidans naturreservat med en fin blandning av skog och strand. Ni kan avnjuta en skön lunchpaus längs den kilometerlånga stenstranden och njuta av den mäktiga vyn. Kanske tar ni också ett svalkande dopp om vädret tillåter. Under er vandring hör ni hela tiden ett brusande hav och här ser ni också tydliga spår av landhöjningen som skett här. Turen fortsätter sedan till Fällsvikshamn och tillbaka till Fällsvik och därefter en fin skogtur längs en skogsväg i Sörleskogen. Strax före Sörleviken ta eftermiddagens fikapaus vid rastplatsen före sista hemfärd längs vägen tillbaka till byn Björnås där en mäktig vy över Ringkallen och sina klapperfält, samt över den avlånga Sörleviken med det typiska Ångermanländska landskapet med kor och hästar vid en havsvik som håller på att förvandlas till en sjö p g a den pågående landhöjningen.
Dagens etapp: ca 15 km

2 rätters middagen avnjutes på dit ni kan välja att vandra resturang Skutskepparen eller Fiskarfänget i Norrfällsviken. Efter middagen kan ni njuta av kulturhistoria skapad av konstnären Anders Åberg vars pappa var Pelle Åberg vid friluftsmuséet Mannaminne.
Pelle Åbergsgården där ni bor finns b l a att beskåda som miniatyr på jordbruksmuséet på Mannaminne. Sedan kan ni även ta en topptur till Stortorget vars vy många av er säkert har skådat på TV 4 reklam de senaste åren.

Dag 4
Återigen en god frukost innan ni checkar ut och lämnar Pelle Åbergsgården och vackra Höga Kusten med minnen från vårt gemensamma paket

Pris 6965 kr per person inkl. elcykel en dag

INGÅR: Boende 4 nätter med helpension: 4 två rätters middagar, 4 frukost, 3 lunch och fikapack, bastubad, transfer till vandring dag 2 och 3, kartmaterial, elcykel dag 1 hjälm, lås.

Dryck till middagarna och ev. entré till Mannaminne samt ev. transfer från Lappudden till Pelle Åbergsgården tillkommer

BOKNING Ett personligt bemötande är viktigt, skicka oss ett mejl till info@pelleabergsgarden.se eller ring 070-780 33 22 / 076-946 81 84 så ordnar vi resten tillsammans!

Detta paket kan bokas av båda arrangörer.

Enkelrumstillägg 500 kr per person

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-3.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-4.png

Båda paketen kan bokas genom oss.