VI ERBJUDER TVÅ POPULÄRA HELPENSIONSPAKET DÄR DET INGÅR BÅDE VANDRING OCH ELCYKLING MED TANKE PÅ DEN KUPERADE TERRÄNGEN.

Båda finns beskrivna på denna sida.

  1. KOMBINATIONSPAKET VANDRA OCH CYKLA MED HELPENSION

Klimatsmart kombinationspaket med vandring längs Världsarvsleden och en cykeldag i pittoreska Nordingrå i hjärtat av Höga Kusten med 3 nätter på Pelle Åbergsgården och 2 upplevelsedagar

PRIS: 4 495 SEK per person Ingår: Boende 3 nätter i ateljéstugan eller tvåbäddsrum, 3 st frukostar med ingredienser färdigt i kylen; 2 dagars lunch- och fikaingredienser i kylen; 2 st middagar på närliggande restaurang, kartmaterial, en dag med cyckel, hjälm. Tillkommer: Dryck till måltiderna, Entré till Mannaminne museum. (Det går självklart att byta vandringsdagen till cykeldag där cykelhyran tillkommer).

Världsarvsleden i Nordingrå består av drygt 100 km vandringsled där du får uppleva den dramatiska landhöjningen. En vandringstur som erbjuder varierad terräng allt från vidunderliga utsiktsberg, varierad skog och åkermark med rik flora och fauna till mäktiga kustband med tydliga spår av inlandsisens krafter mitt i UNESCO:s världsarv. I vårt kombinerade boende- och vandringspaket får du njuta av kulturarv, vandring och cykling och anpassa dina turer utifrån svårighetsgrad och intresse för dina turer. Vi befinner oss mitt i området och du har Världsarvsleden precis utanför dörren och kuperade vägar att upptäcka Nordingrå med cykel. Vi har både elcyklar och vanliga cyklar.Vi har förberett förslag på två dagsturer där personlig introduktion, karta samt ekologisk frukost, lunchpaket och middag i närliggande restaurang ingår samt boende för två personer på Pelle Åbergsgårdens ateljéstuga med hållbar profil. Den dagen du väljer cykelturen kan du byta lunchpaket till en delikat lunch t ex på Norrfällsvikens rum och kök och avnjuta ett middagspaket istället.

Ankomst: Med tåg till Härnösand/ Kramfors samt bussfärd till Nordingråvallen eller Ullånger med anslutning till vår gård i byn Björnås eller med egen eller hyrbil.

Boende/ mat: Övernattning 3 nätter i vår ateljéstuga med magisk utsikt över Själandsklinten och kulturhistorisk koppling till konstnären Pelle Åberg eller i tvåbäddsrum i gårdshuset. Du har en egen pentry i ateljéstugan eller stora köket i gårdshuset där frukost- och lunchingredienser finns färdigt för Dig att tillreda. Middagen serveras i närliggande populära restaurangen Gårdsbutiken som har fått Whiteguide nomineringen flera år i följd. Andra dagens middag kan du byta till en god lunch på Norrfällsvikens rum och kök och njuta av en middagspaket istället eller kan du välja att åter njuta på Gårdsbutiken eller Friluftsmuseet Mannaminnes restaurang så länge de har öppet för säsongen.

2. VANDRA OCH ELCYKLA I NORDINGRÅ Klimatsmart paket i hjärtat av världsarvet 3 dagar i samarbete med Lappudden

I det här paketet får ni uppleva Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och miljövänligt sätt när ni under tre dagar vandrar och elcyklar på Nordingråhalvön, hjärtat av världsarvet. Ni vandrar och cyklar på egen hand utan guide. Resan hit går utmärkt med bil eller med tåg till exempelvis Kramfors eller Härnösand och därifrån tar ni ”Världsarvsbussen” till Nordingrå, en satsning på kollektivtrafik i länet till och från de mest attraktiva orterna och besöksmålen.

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält och den kuperade terrängen krävande jämfört med andra områden i Sverige. Därför erbjuder vi nu cykelpaket med marknadens bästa cyklar, nämligen stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda.  Turerna är dock inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Båda dagarna avslutas med en god middag och övernattning i avkopplande, genuin miljö. Måltider är i första hand är lokalproducerade med ekologiska ingredienser. Packning transporteras mellan era boenden. Kartmaterial ingår.

Dag 1

Paketet startar på natursköna Lappuddens Friluftscenter vid Vågsfjärden i Nordingrå dit ni kommer med eget transportmedel. Incheckning i stuga och start med biltransfer från Lappudden till Hörsång alternativt Eden på Höga Kusten ledens södra del. Lunchpaket medföljer. Ni vandrar på egen hand tillbaka till Lappudden. (2,2 mil alternativt ca 15 km).  Bagaget lämnar ni i stugan på Lappudden.

Oavsett vilken vandring ni väljer vandrar ni hela tiden helt nära havet och passerar storslagna  utsiktspunkter längs leden. Dagen avslutas med tvårättersmiddag (varmrätt, efterrätt samt kaffe), vedeldad bastu och övernattning i mysig stuga.

Dag 2

Ni börjar dagen med en traditionell, rejäl frukostbuffé. Den här dagen ägnas åt cykling ca 3 mil i vackra Nordingrå och ni får med er lunchpaket och termos med varm dryck från köket på Lappudden. Ert bagage transporteras till ert nästa boende. Cykelturen går via Häggvik och ett möjligt besök på konstnären Anders Åbergs utemuseum ”Mannaminne” i byn Häggvik, vidare på pittoreska vägar ut mot södra delen av Nordingråhalvön till Rotsidans naturreservat. Cykla genom Sörleviken där tydliga spår av landhöjningen syns längs havsviken och mot berget Ringkallen. Till Rotsidans naturreservat kommer ni genom att cykla en bred skogsväg som ligger mellan byarna Barsta och Fällsvik. Naturreservatet är väl skyltat från huvudvägen. Väl framme möter ni de unika klipporna och havets mäktiga brus, en oförglömlig upplevelse.

Ni cyklar åter upp till huvudvägen och fortsätter i riktning Barsta. Besök i fiskelägena Barsta och Bönhamn med sina sevärda gamla kapell och fiskebodar kan varmt rekommenderas. I Bönhamn finns också ett mysigt kafé sommartid i en av sjöbodarna. Därifrån går färden vidare längs den böljande vägen till målet för dagen, Pelle Åbergsgården, en traditionell ångermanländsk gård i byn Björnås, där  övernattning i tvåbäddsrum väntar. Här har den lokala konstnärsfamiljen Åberg tidigare tillbringat sina somrar och gården drivs nu som året runt-boende med hållbarhet som ledstjärna.

Middag avnjutes på närliggande restaurang Gårdsbutiken (White Guide) som ligger på kort cykel- och promenadavstånd i byn Själand där du även kan köpa lokalproducerade delikatesser. Middagen inkluderar salladsbuffé, en valfri varmrätt och kaffe.

Dag 3

Dagen startar med en ekologisk frukostkorg på en av gårdens uteplatser.

Denna dag väntar en kombination av vandring på den lokala Världsarvsleden (totalt ca 10 mil lång) och cykling. Den startar med att cykla en kort bit till Gårdsbutiken och där parkera cyklarna och vandra upp på berget Själandsklinten med kraftig stigning. Möjlighet finns att svalka sig och släcka törsten i källan på vägen upp. Både leden och den fina stugan på toppen sköts av en ideell förening bestående av boende i närheten. Lunchpaket medföljer.

När ni sett er mätta på den vidunderliga utsikten från toppen vandrar ni ner och tar er med cykel via det lokala konstgalleriet Orsta (som har öppet under högsäsong), passerar den vackra Själandssjön och fortsätter cykelturen genom pittoreska byarna Orsta, Tollsätter, Salberg. Möjlighet finns att besöka ljusstöperiet i Ulvik strax före bageriet i Omne. Det mäktiga Omneberget vid byn Omne erbjuder dagens andra topptur med vandring eller ett uppfriskande bad vid Omnesjön. Därefter cyklar du tillbaka genom Bergsåker mot Vallen, besöker Nordingrå kyrka och kyrkoruin vid Vågsfjärden och avslutar turen på Lappuddens friluftcenter.

Där väntar er packning och paketet avslutas.

Pris: 4. 750:-/pers ( minst 2 personer) Ingår: Boende 2 nätter i dubbelrum resp. dubbelstuga,2 st frukost,2 st lunch- och fikapaket,2 st middagar ,transport av bagage mellan boendena, transport ut till start för vandring dag 1,cykelhyra inkl. hjälm, kartmaterial

Tillkommer: Enkelrums-/enkelstugutillägg 395 kr/person och natt, Dryck till måltiderna, Entré till Mannaminne museum

Många toppar att vandra till i Nordingrå
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-3.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-4.png

Båda paketen kan bokas genom oss.