VINTERMAGI I HÖGA KUSTEN

Tänk dig att vandra över istäcket med snöskor längs Rotsidans naturreservat till havets brus, ta en längskidtur direkt från gården eller varför inte åka långfärdsskridskor och spark på en stabil kristalklar is på Vågsfjärden. Sitta vid lägerelden med utsikt på vår utenaturplats eller vid någon av områdets fina eldningsplatser. Bada bastu och skåda en stjärnklar himmel medan du svalkar dig. Koppla av och dröm i våra sköna sängar efter turerna längs världsarvet. Vi erbjuder helpensionpaket även vintertid.

Vinterpaket med helpension 2020-2021

Från december till mars månad är vintertid på Pelle Åbersgården. I våra vinterpaket med helpension ingår förslag på skräddarsydda vinterupplevelser i Nordingrå och i Skuleskogens naturreservat. Aktiviteterna varierar beroende på väderförutsättningarna. För oss är det viktigt att höra vad Ni vill uppleva, vilken erfarenhet ni har och anpassar utflykterna utifrån det.

Det som skiljer paketen är i första hand på vilket sätt ni väljer äta. I övrigt är grundstrukturen densamma med 2 upplevelsedagar, 2 övernattningar med helpension i dubbelrum i vårt stora välrustade gårdshus med kamin och bastu. Det går utmärkt att förlänga till flera uppelvelsedagar om så önskas. Det är populärt att lägga till turer till Skuleskogens naturreservat med mäktiga Slåttdalsskrevan, längdskidturer till Nätra Fjällskog eller Skuleberget dit ni tar er på egen hand med drygt 35 min bilresa från oss.

Våra paket med helpension i vinterns färger:

  1. Vinterpaket vit : 3 495 kr per person 2 upplevelsedagar, 2 lunch- och fikapaket, en två rätters middag på restaurang, en middag på gården som du själv tillagar med lokala råvaror och färdigt recept , 2 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukar, 2 frukost med ingredienser färdigt i kylen, bastubad och möjlighet att sitta samlade vid lägerelden på gården. Karta och tydlig introduktion av aktivitetsturerna som snöskovandring vid Rotsidans naturreservat med lägereldsupplevelse, längdskidtur från gården eller Nätra fjällskog, långfärdskridsko eller sparktur när isen bär.
  2. Vinterpaket blå: 3 995 kr per person 2 upplevelsedagar, 2 frukost färdigt i kylen, 2 lunch och fikapaket, 1 två och 1 trerättersmiddag på två olika restauranger, 2 övernattningar i dubbelrum inkl. lakan/ handdukssätt, bastubad och möjlighet att sitta samlade vid lägerelden på gården. Karta och tydlig introduktion av utflykterna med snöskovandring ute vid Rotsidans naturreservat med lägereldsupplevelse, längdskidtur från gården eller i Nätra fjällskog. Långfärdskridsko eller sparktur när isen bär och vädret tillåter.

Tillkommer: dryck till middagarna, transport till restaurang, transport till/från buss/ tåg, hyra snöskor och spark, fackelvandring. Längdskidor och långfärdskidskor.

Möjliga tillägg till paketet:

  • Extranatt före vandringspaketet 1000 kr per rum / 500 kr per person
  • En ytterligare upplevelsedag med alla måltider 1500 kr
  • Fackelvandring i tystnad genom skogen på kvällen
  • Hyra ett par snöskor eller spark 200 kr/ dag
  • Guidad tur av vår Höga Kustenexpert och samarbetspartner Bengt Wallin
  • Whiskyprovning på Länsmansgården i samband med middag
  • Guidad visning av Mannaminne kan beställas för 150 kr/ person

Våra prioriteringar och samarbeten

Vi lägger stor vikt vid personligt bemötande och hoppas du finner ett välgörande lugn hos oss. Vi prioriterar ekologiska och lokalproducerade varor, samarbetar med lokala producenter, -guider, -restauranger. Hos oss sover du i sköna svanenmärkta sängar mellan turerna, möjlighet att bada bastu, tända en lägereld vid vår utenaturplats eller mysa vid kaminen inne i det fullt utrustade köket.

Restauranger som vi samarbetar med under vintertid

Länsmansgården i Lugnvik, Restaurang Björkudden, Norrfällsvikens rum och kök, Hotell Höga Kusten och Skutskepparn.